Переможниця «МастерШеф» (Підлітки на Кулінарному випускному): інтерв’ю з Настею Кобиляцькою

Переможниця «МастерШеф»  Настя Кобиляцька в ексклюзивному інтерв’ю для stb.ua розповіла про свій шлях на проекті та про те, як непросто здобути перемогу в суперфіналі. Крім того, Настя поділилася історією дружби з Кароліною Залевською та історією ворожнечі з Танею Куриленко. Чи планує переможниця «МастерШеф» за участі підлітків продовжувати свій кулінарний шлях — читайте в матеріалі.

Дивитися онлайн МастерШеф. Підлітки – 18 випуск від 30.05.2018

настя кобыляцкая

Настю, розкажи, з чого почалося твоє захоплення кулінарією?

З раннього дитинства я допомагала мамі та бабусі, які завжди дуже смачно готували, — ліпила вареники, нарізала салати, варила кашки. Мені ставало все цікавіше і вже у 7 років я сама готувала прості страви. А більш серйозно я стала займатися кулінарією з 14 років — тоді мене потягнуло на кондитерку. У 16 років я вже експериментувала з різними поєднаннями смаків і намагалася готувати з родзинкою.

І тут ти вирішила прийти на кастинг «МастерШеф»…

Насправді на цей крок мене надихнула мама: вона сказала, що з моєї базою вже можна пробувати свої сили і розвиватися далі. І тут почалися сумніви, я ж Терези. А мама Лев, тому розмова була коротка. Мама надіслала анкету і за кілька днів мене запросили на передкастинг. Причому тоді перше інтерв’ю зі мною тривало 32 хвилини, а у інших — по 15 хвилин! Весь цей час я говорила про кулінарію і про те, що я люблю готувати.

Переможниця МастерШеф “Підлітки на Кулінарному випускному”: інтерв’ю з Настею Кобиляцькою

А вже на самому кастингу Ектор Хіменес-Браво навіть влаштував тобі міні-іспит…

Перед цим кастингом я вважала, що абсолютно не боюся камер, але масштаби знімального майданчика «МастерШеф» все ж таки мене трохи збентежили. Крім того, я вперше спілкувалася з такими професіоналами, як наші судді. Тому мені було трохи не по собі, коли Ектор почав ставити питання. Звичайно, я знала відповіді, але в такому схвильованому стані все забулося. Тоді я його злякалася, а потім вже стала сприймати його критику з вдячністю.

Про які конкурси ти згадуєш досі?

Найбільше мені запам’ятався конкурс, коли до нас приїжджала «двадцятка», і конкурс з батьками. І ще був незабутній конкурс із зірочками, перед отриманням кітелів. Тоді я отримала такий заряд адреналіну, адже ніхто не знав, що ховається під коробкою, і кількість зірок не відповідала складності страви. Це було дуже цікаво!

На проекті твою страву визнавали найкращою, тебе неодноразово хвалили і судді, і гості. Скажи, в такі моменти ти вже відчувала, що можеш перемогти?

Я навіть зараз не відчуваю, що перемогла! Я досі не усвідомлюю, що змогла через це все пройти! Всі похвали насправді давалися нелегко — на них так тяжко доводилося працювати! Наприклад, дуже складним був конкурс із темною кімнатою, коли ти не знав, їстівні продукти береш чи ні. Саме тоді мій десерт визнали найкращим. Але я працювала не заради похвали, а заради себе, щоб розвиватися.

Переможниця МастерШеф “Підлітки на Кулінарному випускному”: інтерв’ю з Настею Кобиляцькою

Твоєю найкращою подругою на проекті стала Кароліна Залевська. Розкажи, як ви зійшлися і чи триває досі ваше спілкування?

Коли я вперше побачила Кароліну, вона мені здалася якоюсь заточкою, ботаншею з блокнотиком. Ну, думаю, напевно, вона — мій головний конкурент. І Кароліна про мене подумала те ж саме. Так, ми різні за характером, але кулінарні думки у нас сходяться, ніби у нас один мозок на двох! Ми завжди думаємо в одному напрямку і у нас можуть виходити справжні шедеври! Спочатку ми були, скоріше, хорошими колегами на проекті, але зараз ми просто нерозлучні подруги. Я дуже вдячна «МастерШеф», що, крім усього іншого, він мені подарував ще й таку подругу!

Але в той же час на проекті у тебе були дуже непрості стосунки з Танею Куриленко…

Таня часто намагалася зі мною посперечатися, щось неприємне говорити, тиснути на мене, в тому числі й поза камерою. Але я близько до серця це не приймала, особливо завдяки підтримці моєї мами. Я просто ігнорувала всі спроби провокацій, тому тиснути на мене було складно. Я навіть не знаю, з чого почалася така ворожнеча. Можливо, Таня просто відчувала в мені конкурента і тому так поводилася.

Чи не замішаний тут Марк? Він частенько говорив, що ти йому подобаєшся…

Марк — мій друг. Після зйомок ми частенько тусувалися разом з ним і Кароліною. І зараз, після проекту, ми спілкуємося, ми разом їздили на день народження до Кароліни. Я впевнена, що як тільки приїду до Києва, ми з ним обов’язково зустрінемося. Тому ніяких стосунків, окрім дружніх, у нас навіть бути не може.

Тобто зараз твоє серце вільне?

Моє серце вже не вільне. Але це точно не Марк.

Переможниця МастерШеф “Підлітки на Кулінарному випускному”: інтерв’ю з Настею Кобиляцькою

Розкажи про свої враження від суперфіналу.

Для мене суперфінал пройшов досить складно, адже у своїх стравах я використовувала так багато технік. Я там бігала, як електровіник, кітель брудний, косметика тече… До того ж я впустила мариноване каре ягняти! Тоді я згадала, як у Марка впала паста на битві «чорних», і точно вирішила, що не буду давати волю емоціям. Я взяла інше каре і довела роботу до кінця.У суперфіналі я навіть ловила себе на думці, що все, у мене нічого не виходить, і перемогу здобуде хтось із дівчат. Але все одно я продовжувала робити презентації, хоча часу залишалося критично мало.

Під час коментарів суддів ти вже здогадувалася, що можеш перемогти?

Коли ми представляли свої страви суддям, я вже відчувала, що перемога може бути за мною. Кароліна вибрала для себе стратегію приготування простих страв, але дуже смачних. Таня, як мені здається, приготувала страви за книгою Ектора. А я вирішила, що моє персональне меню повинно бути унікальним. Я намагалася максимально використовувати техніки, яким я навчилася на проекті, але в той же час додати до них щось нове. І я розуміла, що завдяки своїй тактиці можу виграти. Звичайно, без критики не обійшлося: були незначні зауваження щодо розміру порції основної страви і до деталей десерту. Але все ж я розраховувала, що судді оцінять мої техніки і творчий підхід.

Що ти відчула у той момент, коли почула своє ім’я?

Перед оголошенням переможця я дуже переживала, хоча здогадувалася про результат. Я часто бачила сни, де стаю переможцем і зі сльозами піднімаю кубок догори. Коли ж це сталося в реальному житті, я була вже такою втомленою, що одразу не здогадалася взяти кубок. Потім я вже його поцілувала, підняла вгору і зрозуміла, що я це зробила! Це були якісь неймовірні емоції! Звісно, я цього домоглася завдяки підтримці моєї мами, яка переживала разом зі мною всі важливі моменти на «МастерШеф», мама —  моя підтримка і опора.

Переможниця МастерШеф “Підлітки на Кулінарному випускному”: інтерв’ю з Настею Кобиляцькою

В одній з програм тебе запрошував на роботу Олексій Мазніцин. Ти погодилася на його пропозицію?

Поки що я розглядаю його пропозицію, вона мене дійсно зацікавила. Але водночас я замислююся над стажуванням і в інших ресторанах. Насправді я б усе хотіла спробувати, в усіх попрацювати. У кожного шеф-кухаря своє бачення, свій підхід — і є чому повчитися.

Ти вже напевно побудувала грандіозні плани на майбутнє. Розкажи про них.

У найближчому майбутньому я планую проводити майстер-класи і вже розробляю для них меню. Зовсім скоро вони розпочнуться в нашій харківській школі Al Cuisine. Думаю, що почну з десерту «Париж-Брест», тому що всі його дуже просять. Крім того, я з задоволенням готую торти на замовлення. Пізніше планую поїхати у Париж в кулінарну школу, адже це мій виграш. Також у перспективі я мрію відкрити свою кондитерську, але зараз я хочу практикуватися в ресторані, переймати досвід хороших шеф-кухарів, в тому числі й досвід управління. Все це допоможе мені в майбутньому правильно організувати роботу у своєму закладі.

Читайте також: Торт «Рив’єра»: рецепт від Анастасії Кобиляцької

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Дивитись онлайн Мастер Шеф Підлітки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: