Великодня паска: рецепт від Катерини Пєскової

Дуже важливо зробити паску на Великдень 2022 ідеальною, адже за столом збереться вся родина! Побалуйте їх смачненьким! До того ж це справді велике свято! Шеф-кондитер і фіналістка «МастерШеф»-6 Катерина Пєскова поділилася з нами своїм рецептом приготування великодньої паски. Детальніше в матеріалі.

пасха 2019

Більше на тему: Італійська паска панеттоне – рецепт

Інгредієнти:

  • свіжі дріжджі – 60 г
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • вершкове масло – 300 г
  • молоко – 350 мл
  • цукор – 500 г
  • яйця – 5 шт.
  • борошно – 1 кг
  • горілка – 1 ч. л.
  • мускатний горіх
  • цедра

Більше на тему: Глазур для паски

рецепт паски

Приготування:

  1. Дріжджі розвести в теплому молоці (молоко не вище 38–40 °C).
  2. Відокремити білки від жовтків. Білки збити до стійкості, жовтки збити з цукром, розтопити масло.
  3. У жовтки вилити розтоплене вершкове масло, додати білок і 500 г борошна.
  4. Вимісити тісто і помістити на ніч у тепле місце.
  5. Вранці додати борошно, що залишилося, мускатний горіх, цедру, 1 ч. л. ложку горілки, вимішувати 20 хвилин і залишити на 1,5 години.
  6. Розкласти у форми і залишити доходити на одну годину.
  7. Випікати 30–40 хвилин за температури 160–180 °C.

Читайте нас також у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: