Ікра з печених баклажанів з сметаною від Юрія Ковриженка
20.06.2019
Ведучий «Страва честі» Юрій Ковриженко поділився ніжним весняним рецептом ікри з печених баклажанів зі сметаною. Читайте покроковий рецепт приготування в нашому матеріалі.
Більше на тему: Теплий салат з баклажанів та перцю від Юрія Ковриженка

Інгредієнти:
- Баклажан – 3 шт.
- Сметана – 200 гр
- Зіра – 1/4 ч. л.
- Паприка – 1/4 ч. л.
- Горіхи грецки – 1/3 стакана
- Насіння колендри мелене – 1/4 ч. л.
- Сіль за смаком
- Часник 3 зубочка
- М’ята за смаком
- Кінза за смаком
- Петрушка за смаком
- Лаваш або білий хліб
- Перець чорний мелений за смаком
Спосіб приготування:
- Баклажан запекти, бажано на вугіллі у кострі або мангалі, покласти прямо на вугілля (якщо нема такої можливості то на конфорці на відкритому вогні добряче спалити шкірку, а потім довести у духовці на 190 градусах до мякості) постійно перевертаючи, до чорного кольору, поки не лопне шкірка, в середині він має стати мяким. Війняти мякоть, очистити від залишків згорілої шкірки. Дрібно порубати, як фарш на січеники.
- Натерти часник на дрібну терку або вичавити через часникодавку.
- Горіхи пропустити через мясорубку або почавити скалкою.
- Усю зеленину помити, відібрати листячко від черешків. Змішати усе листя зеленини та подрібнити ножем.
- Баклажан, горіхи, зеленину, часник, спеції на сметану змішати, додати сіль та перець за смаком.
- Подавати з хлібом або лавашем. Особливо добре смакує на природі.
Більше на тему: Десертна тарталетка з цибулевим джемом від Юрія Ковриженка
Смачного!