PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ic3RiLnVhIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMTEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4gLS0+

Теплий салат з баклажанів та перцю від Юрія Ковриженка

07.04.2019

Теплий салат з баклажанів та перцю у горіховому соусі з поп-корном від Юрія Ковриженко підкорив відвідувачів ресторану в селі Буша. Корисний і смачний салат від ведучого «Страва честі» з легкістю можна повторити вдома. Читайте покроковий рецепт приготування в нашому матеріалі.

Більше на тему: Салат з редьки від Юрія Ковриженка

Теплый салат из баклажанов и перца рецепт

Інгредієнти:

  • Червоний болгарський перець – 8 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Олія – 100 мл
  • Баклажани – 2 шт.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.
  • Суміш сухих трав (м‘ята, чебрець, петрушка, кріп, зелена цибуля) – 0,5 ч. л.
  • Червона цибуля – 2 шт.
  • Винний оцет – 150 мл
  • Червоне сухе вино – 150 мл
  • Вода – 70 мл
  • Бальзамічна глазур – 30 г
  • Цукор – 125 г
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Бринза – 150 г
  • Кукурудза для поп-корну – 0,5 скл.
  • Олія для смаження

Для соусу:

  • Волоські горіхи – 1 скл.
  • Бульйон (або вода) – 200 мл
  • Оцет – 1-2 ч. л.
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Суміш сухих трав (м‘ята, чебрець, петрушка, кріп, зелена цибуля) – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Покладіть помитий перець на суху сковорідку, накрийте кришкою або іншою сковорідкою і тримайте на вогні, доки перець не трісне з боків. Перекладіть на тарілку, накрийте плівкою і залиште на кілька хвилин. Потім приберіть з перцю шкірку та насіння. Наріжте крупними шматками. Приготуйте заправку: натріть на дрібній тертці часник, влийте олію, додайте сіль, перемішайте. З‘єднайте перець з заправкою.
  2. Наріжте баклажани крупними шматками, додайте сіль, чорний мелений перець, суміш сухих пряних трав та олію. Перемішайте, залиште на 5-10 хв. Обсмажте баклажани до м‘якості порціями, викладаючи їх на сковорідку в один шар. Щоб прибрати зайвий жир – викладіть обсмажені баклажани на паперовий рушник.
  3. Поріжте на сегменти червону цибулю. Налийте у сотейник вино, винний оцет та воду, додайте бальзамічну глазур, цукор та розрізану начетверо половнику лимона. Доведіть до кипіння. Покладіть у маринад цибулю. Потримайте на вогні 1 хв. і приберіть сотейник з плити. Дістаньте цибулю шумівкою в окремий посуд.
  4. Покладіть у каструлю кукурудзу для поп-корну, накрийте кришкою, тримайте на вогні, доки не розкриються усі зернята.
  5. Приготуйте соус: покладіть у чашу блендера волоські горіхи, додайте бульйон або воду, оцет, чорний мелений перець, подрібнений часник, суміш сухих пряних трав та сіль. Перебийте до однорідності.
  6. З‘єднайте заправлений часником перець та обсмажені баклажани з горіховим соусом. Посипте натертою на крупну тертку бринзою, викладіть мариновану цибулю та прикрасьте салат поп-корном і мікрогріном.

Більше на тему: Салат з маринованих маслюків: рецепт від «Страва честі»

Смачного!

Читайте більше цікавих новин в Viber и Telegram СТБ

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: