Торт «Молочна дівчинка»: рецепт від Артура Маляренка
Всі пам’ятають веселу історію з 5 випуску «МастерШеф», коли підлітки здивували Ектора Хіменеса-Браво невідомим десертом «Молочна дівчинка». Тоді Артур Маляренко, Геворг Галстян і Олег Пархоменко прислухалися до поради Жені Антощук та вирішили готувати цей торт замість «Пташиного молока». Ектор був у шоці від такого вибору, адже ніколи раніше не чув про «Молочну дівчинку», та й сама назва звучить досить дивно. Тоді хлопці правильно зрозуміли реакцію судді і здогадалися, що їхній рецепт — саме «Пташине молоко». Артура не покидали думки про «Молочну дівчинку», і він з’ясував, що такий десерт все-таки існує, і надав нам як доказ рецепт!

Як виявилося, торт «Молочна дівчинка» хоч і не зразок високої кухні, але все ж досить популярний десерт серед українських домогосподарок. Існує версія, що цей торт прийшов до нас з Німеччини, де є згущене молоко під назвою «Milch Mädchen» — у дослівному перекладі «Молочна дівчинка». А коржі для цього торта готуються саме на згущеному молоці — звідси і пішла назва. Такий десерт містить небагато інгредієнтів, а тому простий у приготуванні. Ніжні коржі в поєднанні з вершковим кремом сподобалися нашим господиням, тому німецький торт швидко прижився в Україні.
Інгредієнти для тіста:
- згущене молоко — 600 г
- яйця — 3 шт.
- борошно — 240 г
- розпушувач — 15 г
Інгредієнти для крему:
- вершковий сир — 500 г
- вершки 33% — 150 г
- цукрова пудра — 150 г
Спосіб приготування:
- Приготуйте тісто. Збийте згущене молоко разом з яйцями до появи пухирців.
- Просійте борошно з розпушувачем.
- Додайте борошно до згущенки та яєць і перемішайте лопаткою до однорідної маси.
- Дайте тісту настоятися протягом 15–20 хвилин.
- Заздалегідь намалюйте на пергаменті кола-шаблони для коржів, наприклад, діаметром 20 см.
- Налийте в центр шаблону 2–3 ст. л. тіста та рівномірно розмажте його.
- Випікайте коржі 5 хвилин при температурі 180 °C.
- Готові коржі перекладіть пергаментом, щоб уникнути склеювання їх між собою.
- Приготуйте крем. Змішайте вершковий сир і цукрову пудру, далі поступово додайте вершки.
- Зберіть торт. Викладіть трохи крему на підкладку, а зверху — перший корж. Продовжуйте чергувати крем і коржі. Останній корж не змащуйте одразу кремом. Поставте десерт у холодильник на кілька годин.
- Після того, як торт просочився, покрийте останній корж кремом і прикрасьте на свій смак.
Читайте також: Торт «Червоний оксамит»: рецепт від Антона Квасова
