Капустяні котлети з сиром – рецепт від дієтолога Світлани Фус
Інгредієнти:
Капуста білокачанна – 200 г
Яйце – 1 шт
Петрушка (кріп) – 2 ст.л.
Морква – 40 г
Сир низької жирності (до 20%) – 30 г
Лук порей – 40 г
Оливкова олія – 1 ст. л.
Борошно вівсяна або гречана (можна «Геркулес» або гречку подрібнити на кавомолці) – 2-3 ст.л
Сіль за смаком
Сметана – 1 ст.л
Приготування:
1.Капусту нарізаємо, відварюємо до готовності
2.Відкидаємо на друшляк, коли охолоне, віджимаємо
3.Морква тушкуємо з цибулею на оливковій олії до готовності, даємо охолонути
4.З’єднуємо остигнула капусту з яйцем, тертим сиром, морквою, рубаною зеленню і борошном
5.Формуємо котлети і викладаємо на Пекарській папір на деко
6.Випікаємо в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці 10 20 хв (до готовності)
7.Подати теплими з 1 ст.л. сметани
Харчова та енергетична цінність:
Білки – 21 г
Жири – 15 г
Вуглеводи – 24 г
Енергетична цінність – 315 ккал
Дякуємо!
Тепер редактори знають.