Страва честі

В‘юни у сметані: рецепт від «Страва честі»

Ведучий «Страва честі» Юрій Ковриженко приїхав у село Селезівка до господині Наталії, щоб дізнатися секрет приготування фірмової страви – запечених в’юнів у сметані. Читайте покроковий рецепт приготування в нашому матеріалі.

Більше на тему: Цибулевий суп: рецепт від «Страва честі»

рецепты

Інгредієнти:

  • В‘юни – 1,5 кг
  • Сіль (для очищення риби) – 100 г
  • Борошно (для обкачування риби) – 100 г
  • Картопля – 1 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.
  • Сметана (21%) – 0,5 л
  • Олія для смаження

Приготування:

  1. Засипте в‘юнів сіллю, залиште на 30 хв. Потім ретельно промийте у проточній воді, дайте обсохнути. Обкатайте рибу в борошні та обсмажте до золотавості на сковорідці з олією.
  2. Наріжте моркву соломкою, цибулю – півкільцями, картоплю – кружальцями. Викладіть картоплю на деко, змащене олією. Поставте у піч або духовку  смажитись. Також обсмажте окремо моркву та цибулю.
  3. Готову картоплю присоліть, викладіть на неї смажені в‘юни, приправте чорним меленим перцем та змастіть сметаною. Поверх риби розподіліть моркву, потім викладіть цибулю. Посоліть і ще раз змастіть сметаною.  Накрийте деко фольгою та поставте запікатися на 20 хв.

Більше на тему: Салат із курки з грибами в сметані: рецепт від «Страва честі»

Смачного!

Читайте більше цікавих новин в Viber и Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: