В‘юни у сметані: рецепт від «Страва честі»
26.05.2019
Ведучий «Страва честі» Юрій Ковриженко приїхав у село Селезівка до господині Наталії, щоб дізнатися секрет приготування фірмової страви – запечених в’юнів у сметані. Читайте покроковий рецепт приготування в нашому матеріалі.
Більше на тему: Цибулевий суп: рецепт від «Страва честі»

Інгредієнти:
- В‘юни – 1,5 кг
- Сіль (для очищення риби) – 100 г
- Борошно (для обкачування риби) – 100 г
- Картопля – 1 кг
- Морква – 3 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.
- Сметана (21%) – 0,5 л
- Олія для смаження
Приготування:
- Засипте в‘юнів сіллю, залиште на 30 хв. Потім ретельно промийте у проточній воді, дайте обсохнути. Обкатайте рибу в борошні та обсмажте до золотавості на сковорідці з олією.
- Наріжте моркву соломкою, цибулю – півкільцями, картоплю – кружальцями. Викладіть картоплю на деко, змащене олією. Поставте у піч або духовку смажитись. Також обсмажте окремо моркву та цибулю.
- Готову картоплю присоліть, викладіть на неї смажені в‘юни, приправте чорним меленим перцем та змастіть сметаною. Поверх риби розподіліть моркву, потім викладіть цибулю. Посоліть і ще раз змастіть сметаною. Накрийте деко фольгою та поставте запікатися на 20 хв.
Більше на тему: Салат із курки з грибами в сметані: рецепт від «Страва честі»
Смачного!