Шоколадне печиво: рецепт від «Страва честі»
Шоколадне печиво увібрало в себе найкращі якості всіх солодощів. Чудовий домашній десерт, який можна трансформувати на свій смак. Не бійтеся експериментів з тістом — додавайте горіхи, сухофрукти, кокосову стружку, шоколадні крихти. Все це додасть класичному рецепту шоколадного печива оригінальності та неповторного смаку. Читайте покроковий рецепт приготування в нашому матеріалі від «Страва честі».
Більше на тему: Пастернак з часником від Юрія Ковриженка

Інгредієнти:
- Мука пшенична — 3 ст. л
- Розпушувач тіста — 1 ч. л.
- Сода харчова — 3/4 ч. л.
- Сіль — 0,5 ч. л.
- Імбирний порошок — 1 ч. л.
- Кориця мелена — 0,5 ч. л.
- Гвоздика мелена — 0,5 ч. л.
- Вершкове масло — 6 ст. л.
- Коричневий цукор — 100 г
- Патока (можна замінити медом) — 100 г
- Ваніль — 2 ч. л.
- Лимонна цедра — 1 ч. л.
Приготування:
- Візьміть дві миски. У першій змішайте всі сухі інгредієнти: до борошна додайте розпушувач, соду, сіль, імбирний порошок, корицю, гвоздику, цукор.
- У другій мисці змішайте вологі інгредієнти: вершкове масло, патоку, ваніль і лимонну цедру.
- З’єднайте між собою отримані суміші, ретельно перемішайте і замісіть тісто. Якщо тісто вийде дуже м’яким – покладіть на 30 хвилин у холодильник.
- Розкатайте тісто, виріжте бажану форму майбутнього шоколадного печива.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці 8—10 хвилин.
Більше на тему: Кабачкові укропники з соусом зі щавлю від Юрія Ковриженка
Смачного!