Мазурики: рецепт від «Страва честі»
09.04.2019
Мазурики — маленькі смажені котлети з індички — стануть окрасою будь-якого святкового столу. Дуже добре смакують з гречаною кашею, картопляним пюре або овочами. Читайте покроковий рецепт приготування класичної української страви в нашому матеріалі.
Більше на тему: Наскільки добре ви знаєте українську кухню: тест від «Страва честі»
Інгредієнти:
- Фарш з індички — 600 г
- Яйце куряче — 1 шт.
- Молоко — 25 мл
- Масло вершкове — 50 г
- Сир твердий — 50 г
- Панірувальні сухарі — 50—70 г
- Олія — 3—4 ст. л.
- Сіль і спеції — за смаком
- Зелень — для прикрашання
Приготування:
- У фарш додати молоко, яйце, твердий сир, розтоплене вершкове масло, сіль і спеції до смаку. Ретельно вимісити.
- Сформувати котлетки-ковбаски і добре обваляти в панірувальних сухарях. Щоб мазурики краще тримали форму, потрібно відправити їх на 20—30 хвилин у морозилку.
- Отримані ковбаски обсмажити на олії з двох сторін. Прикрасити зеленню за смаком.
Більше на тему: Гречаники: рецепт від «Страва честі»
Смачного!