Женя Білий: Моя улюблена страва – бутерброд з ковбасою і сиром
Один з наймолодших фіналістів «МастерШеф»-7, а також шеф-кухарів України Женя Білий розповів, як поставився до того, що пішов за крок до суперфіналу, що змінилося після проекту, прокоментував спілкування з Лізою і багато іншого. Докладніше – у матеріалі!
Дивіться прямо зараз: Мастер Шеф з підлітками випуск 1 від 31.01.2018
Женю, вітаю з фіналом. Як вважаєте, чому не вдалося стати частиною останньої кулінарної битви проекту, справа тільки у французькій класиці?
«Кок-о-вен» – не така відома страва, не так багато кулінарів про неї знають. Звичайно, треба було все це протушкувати, але трохи не довчив, не дочитав французьку класику.
Як сприйняли загальний результат участі? Очікували, що пройдете у суперфінал або думали, що підете раніше?
Я сумнівався, що зможу увійти до десятки. Коли ввійшов туди, зрозумів, що все реально, що можливо виграти. Коли отримав кітель – була радість неймовірна. Це хороший результат, але чудовий – це коли ти переміг. Я довів собі, що у 20 років можу показати свою майстерність. Кулінарія – це моє все, я живу цим. Твердо знаю, ким хочу бути.
Читайте також: Міха Грушецький: Я не хотів бути з цими людьми у суперфіналі
У фінал також пройшла Ліза. На проекті у вас були і симпатії, і сварки, за вашим спілкуванням спостерігала вся країна. Ви підтримує його після проекту?
Ні, не підтримуємо. Були моменти у проекті, коли від неї багато хто відвернувся. Тоді я зрозумів, що їй потрібно допомогти. Вона мені подобалася, але «МастерШеф»-7 – не любовне шоу. Прийшов час, коли оступився я в очах інших учасників, хоча робив те, що вважав за потрібне. Ліза тоді переживала тільки за те, щоб я не виграв (посміхається. – Прим. Ред.).
Участь у проекті тривала не один місяць. Що зробили після повернення додому?
З’їздив додому, трохи відпочив, повернувся до Києва і мені запропонували роботу шеф-кухарем в одному зі столичних ресторанів. Я розвиваюся, хочу застосувати досвід, який був раніше, який я отримав на «МастерШеф» і направити усе в потрібне русло. Зараз я художник – можу творити страви, дарувати людям радість і задоволення від їжі. У мене є команда, яка йде за мною, начальник, який мене поважає, підлеглі, яких поважаю я.
Читайте також: Вова Троцький: Деякі думають, що я нахіхікав місце у суперфіналі, але ні
Мені тільки 21, я хочу поступово розвиватися усе більше і більше. Дуже хочеться підвищити рівень мережі, у якій працюю, вивести її на преміум рівень. Хочу ще трохи повчитися, і таки зійтися з Ектором у кулінарному поєдинку. Це було б круто!
З приводу повчитися: на майстер-клас до кого хотілося б сходити?
Хотів би повчитися у Каті Пєскової – вона дуже крута у десертах, у Тетяни Литвинової, Гордона Рамзі… У багатьох! Хочу поїхати до Європи, відвідати мішленівські ресторани, подивитися, як вони виглядають зсередини. В Україні, наприклад, один кухар може готувати холодне, гаряче, десерти, закуски, піцу… У ресторанах західного рівня кожен займається своїм процесом, там інша система, я хотів би цю систему почерпнути.
Читайте також: Переможець «МастерШеф»-7 Пава: Хотілося залишитися людиною
Чи змінилися улюблені страви після проекту? Що готуєте не на замовлення відвідувачів, а вдома?
Моя улюблена страва – бутерброд з ковбасою і сиром. Чому? Тому що люблю готувати вишукані страви для когось. Люблю робити це смачно, красиво, але не для себе.
Зовсім скоро новорічні свята. Як проведете? Що побажаєте читачам сайту СТБ?
З 18 років я присвячую майже весь час роботі, новорічні свята теж. Більше поки нічого не вирішив.
Бажаю всім, щоб у Новому році мрії здійснювалися, щоб усе задумане втілювалося у життя!
Анна Гома