Де брати колаген, розповіла Світлана Фус
Всім відомо, що колаген потрібен для нашої шкіри. Завдяки йому вона виглядає молодою і залишається пружною. Часто жінки починають його шукати у складі кремів проти зморшок. Однак чи правильно це? Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус розповіла, де брати колаген. Детальніше читайте у матеріалі.
Що таке колаген?
Колаген – це білок, що становить основу тканини організму, який забезпечує її міцність і еластичність. А основне джерело білка – їжа. Тому речовини, з яких колаген утворюється, можна отримувати з їжею.
Більше на тему: Чи можна їсти дріжджовий хліб, розповіла Світлана Фус
Крем для омолодження – найпростіший спосіб отримати молекули колагену. Але ті, які містяться в косметичних препаратах, не можуть проникнути у дерму через свою величину.
Що необхідно для синтезу колагену?
- Білок: м’ясо, риба, бобові, молочні продукти.
- Сірка: яєчний жовток, крупи, бобові.
- Мідь: крупи, бобові, морепродукти.
- Цинк: паростки пшениці, горіхи, насіння.
- Кремній: крупи, бобові, овочі, морські водорості.
- Вітамін С: ківі, цитрусові, чорниця, чорна смородина та інші ягоди.
- Залізо: нежирне м’ясо, язик, печінка, гречка, зелені яблука.
«Вживайте ці продукти, і ваша шкіра буде довше залишатися молодою і пружною», – зазначила дієтолог Світлана Фус.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.