Чи можна їсти дріжджовий хліб, розповіла Світлана Фус
Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус добре знає, які продукти необхідно виключити з раціону, аби досягти збалансованого обміну речовин. Дріжджовий хліб часто можна зустріти на столі у багатьох господинь. Його їдять вприкуску або як окремий перекус. Однак чи можна вживати дріжджовий хліб? І що рекомендує Світлана Фус – читайте у матеріалі.
Для початку необхідно згадати, з чого готували хліб наші предки. Це були цільнозернове борошно і закваски. Хліб, який зараз продається в наших магазинах, дуже віддалено нагадує той корисний продукт. Відповідно проблем від вживання такого хліба у нас стає набагато більше.
Більше на тему: З якими продуктами поєднувати молоко, розповіла Світлана Фус
Світлана Фус рекомендує не вживати дріжджовий хліб з високорафінованого чистого борошна, в якому немає ні вітамінів, ні мінералів, ні харчових волокон. Його найкраще замінити цільнозерновим хлібом.
Чи можна їсти випічку?
До некорисних термофільних грибків (використовуються для випікання хліба) і до білого рафінованого борошна додається маргарин або спред. Спреди містять канцерогенні речовини. Якщо раз на місяць ви з’їсте дріжджову булочку, нічого страшного не трапиться. Але не варто робити це базовим продуктом у своєму харчуванні.
Збалансована їжа завжди дає більше насичення. Якщо у вашому раціоні буде більше рослинної їжі, неочищеної, нерафінованої, то вам менше буде хотітися їсти таких продуктів харчування.
«Тому хліб вибираємо цільнозерновий. А дріжджову випічку вживаємо вкрай рідко», – додала Світлана Фус.
Не пропустіть старт 9-го сезону проєкту «Зважені та щасливі» 29 серпня о 19:00 на телеканалі СТБ!
Дякуємо!
Тепер редактори знають.