Весільний торт із гречки: рецепт від Євгена Клопотенка
Цього тижня в гості до зважених завітала зірка кулінарії, переможець 5 сезону «МастерШеф» Євген Клопотенко. Дізнавшись, що учасники готуються до весіль, він вирішив навчити дівчат готувати смачний, дієтичний, а головне, корисний весільний торт із гречки.
Весільний торт із гречки
Корж
Складові:
- Насіння соняшника (сирі) – 200 г
- Вівсяні пластівці – 250 г
- Сирий кунжут – 200 г
- Фініки – 700 г
- Мед – 2 ст. л.
Приготування:
- Насіння, пластівці та кунжут помістити в блендер і збити до утворення однорідної маси.
- Висипати суміш в ємність.
- Додати фініки та мед.
- Все перемішати.
Тісто готове. Настав час зайнятися приготуванням кремів. Зазначимо: ніякого цукру!
Абрикосовий крем
Складові:
- Арахіс (сирий) – 700 г
- Зелена гречка – 700 г
- Курага – 400 г
- Мед – 250 г
- Агар-агар – 70 г
Приготування:
- Арахіс перебити з водою.
- Додати суміш в блендер.
- Туди ж додати гречку, мед, агар-агар і курагу.
Крем малиновий
Складові:
- Малина – 1.2 кг
- Арахіс (сирий) – 700 г
- Зелена гречка – 700 г
- Мед – 250 г
- Агар-агар – 70 г
Тепер настав час збирати торт. Крем виливаємо в підготовлені заздалегідь форми. Туди ж викладаємо тісто і поміщаємо все в холодильник. А поки коржі набувають форму, приготуємо знежирену глазур.
Глазур
Складові:
- Білий йогурт – 1 л
- Мед – 2 ст. л.
- Агар-агар – 25 г
Гарненько збивши інгредієнти в блендері, полийте приготованою глазур’ю торт і помістіть його в холодильник. Далі прикрасьте його фруктами та ягодами на свій смак. Торт готовий!
Дякуємо!
Тепер редактори знають.