Покроковий рецепт малинового морозива

Нарешті поціновувачі малини можуть видихнути та бігти на ринок – її сезон настав. А скільки смачних і красивих страв можна приготувати з малиною: клафуті, компоти, смузі і, звичайно ж, морозиво. Як приготувати малинове морозиво? Два простих рецепта ласощів з малини чекають вас в нашому матеріалі.

Більше на тему: Домашнє морозиво з кефіру і бананів

Вершкове морозиво з малини

Малиновое мороженое: рецепт приготовления

Складові:

  • Малина – 300 г
  • Вершки 30-33% – 300 мл
  • Молоко згущене – 200 мл

Спосіб приготування:

  1. За допомогою блендера робимо пюре з малини і протираємо через сито (це допоможе позбутися від кісточок).
  2. Додаємо згущене молоко і ретельно перемішуємо.
  3. Накриваємо суміш харчовою плівкою і відправляємо в морозилку. Вона повинна частково застигнути, але ще залишатися м’якою.
  4. Охолоджені вершки збиваємо міксером до густої піни і додаємо туди нашу ягідну суміш. Все разом добре збиваємо, знову накриваємо плівкою і відправляємо в морозильник.
  5. Щоб наше морозиво вийшло м’яким, слід через годину збити його ще раз.
  6. Готове морозиво розкласти кульками і прикрасити свіжими ягодами малини. Або поливаємо сиропом на свій смак.

Малиновий сорбет

Складові:

  • Малина – 200 г
  • Стакан води – 250 мл
  • Цукор – ½ склянки
  • Сік лайма

Спосіб приготування:

  1. Насамперед, готуємо сироп. Ставимо на не великий вогонь сотейник з водою і цукром та нагріваємо, поки рідина не стане однорідною.
  2. Вимикаємо вогонь і чекаємо поки сироп охолоне.
  3. В цей час малину, за допомогою блендера, робимо пюре з малини та лаймовим соком. Пропускаємо через сито, аби позбутися кісточок.
  4. Остиглий сироп змішуємо з малиновим пюре до однорідності. Виливаємо суміш у контейнер і ставимо в морозильник.
  5. А тепер набираємося терпіння, ставимо будильник і кожні 30 хвилин, протягом 2-х годин перемішуємо наш сорбет.

Смачного!

Більше на тему: Домашнє морозиво: топ-5 простих рецептів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: