PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ic3RiLnVhIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMTEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4gLS0+

Пахлава з мигдалем: рецепт від «Страва честі»

28.04.2019

Пахлава з мигдалем — смачний східний десерт. Тонкі коржі листкового тіста рясно промащують медом і посипають тертими горіхами. Читайте покроковий рецепт приготування пахлави в нашому матеріалі.

Більше на тему: Шоколадне печиво: рецепт від «Страва честі»

пахлава с миндалем рецепт

Інгредієнти

  • Масло — 300 г
  • Сметана — 300 г
  • Борошно — 4 скл.
  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Мигдаль — 500 г
  • Цукор — 2 скл.

Приготування:

  1. Масло кімнатної температури, сметану і яйце з’єднати. Ретельно вимішати. Додайте борошно і замісіть тісто. Готове тісто поставте в холодильник на кілька годин.
  2. У каструлю з киплячою водою закиньте мигдаль і варіть його протягом 5 хвилин. Потім дістаньте мигдаль шумівкою й очистіть його від лушпиння. Очищений мигдаль промийте холодною водою і висушіть.
  3. Подрібніть мигдаль і змішайте з цукром.
  4. Тісто дістаньте з холодильника. Розділіть його на 6 частин: 5 однакових і 1 більше.
  5. Перший пласт тіста розкатуємо так, щоб вийшли бортики. Другий шар тіста розкатуємо за розміром форми і кладемо зверху. Посипаємо начинкою і так шар за шаром.
  6. Приготуйте сироп: 0,5 склянки цукру розчиніть у 0,5 склянки води.
  7. Краї першого пласта загинаємо і накриваємо останнім шаром тіста. Зробіть акуратно надрізи ножем і залийте сиропом. Прикрасьте кожен шматочок на свій смак.
  8. Випікати до готовності за температури 160 градусів 60 хвилин.

Більше на тему: Вівсяно-морквяне печиво: рецепт від «Страва честі»

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber і Telegram СТБ

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: