Пахлава з мигдалем: рецепт від «Страва честі»
28.04.2019
Пахлава з мигдалем — смачний східний десерт. Тонкі коржі листкового тіста рясно промащують медом і посипають тертими горіхами. Читайте покроковий рецепт приготування пахлави в нашому матеріалі.
Більше на тему: Шоколадне печиво: рецепт від «Страва честі»

Інгредієнти:
- Масло — 300 г
- Сметана — 300 г
- Борошно — 4 скл.
- Яйце куряче — 1 шт.
- Мигдаль — 500 г
- Цукор — 2 скл.
Приготування:
- Масло кімнатної температури, сметану і яйце з’єднати. Ретельно вимішати. Додайте борошно і замісіть тісто. Готове тісто поставте в холодильник на кілька годин.
- У каструлю з киплячою водою закиньте мигдаль і варіть його протягом 5 хвилин. Потім дістаньте мигдаль шумівкою й очистіть його від лушпиння. Очищений мигдаль промийте холодною водою і висушіть.
- Подрібніть мигдаль і змішайте з цукром.
- Тісто дістаньте з холодильника. Розділіть його на 6 частин: 5 однакових і 1 більше.
- Перший пласт тіста розкатуємо так, щоб вийшли бортики. Другий шар тіста розкатуємо за розміром форми і кладемо зверху. Посипаємо начинкою і так шар за шаром.
- Приготуйте сироп: 0,5 склянки цукру розчиніть у 0,5 склянки води.
- Краї першого пласта загинаємо і накриваємо останнім шаром тіста. Зробіть акуратно надрізи ножем і залийте сиропом. Прикрасьте кожен шматочок на свій смак.
- Випікати до готовності за температури 160 градусів 60 хвилин.
Більше на тему: Вівсяно-морквяне печиво: рецепт від «Страва честі»
Смачного!