Хумус із квасолі від Юрія Ковриженка
25.04.2019
Полюбляєте хумус, але не хочете витрачати час на приготування нуту? Ведучий «Страва честі» Юрій Ковриженко навчить вас, як приготувати чудовий і ніжний хумус із квасолі. Читайте покроковий рецепт приготування в нашому матеріалі.
Більше на тему: Пастернак з часником від Юрія Ковриженка
Інгредієнти:
- Квасоля суха — 600 г
- Цибуля — 250 г
- Морква — 150 г
- Коріандр мелений — 4 г
- Сіль — 9 г
- Лимон — 100 г
- Паприка гостра — 2 г
- Перець чорний мелений — 3 г
- Олія рослинна — 100 мл
- Зіра або кумин мелені — 3 г
Спосіб приготування:
- Якщо використовуєте суху квасолю, то необхідно замочити її на ніч. Відварити до готовності.
- Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на бурякову тертку. Обсмажити моркву та цибулю до золотавості на рослинній олії.
- Відварену теплу квасолю разом зі смаженою морквою, цибулею та олією, на якій вони смажились, збити у блендері до однорідної консистенції. Додати сіль, спеції та сік лимону за смаком.
- Подавати на стіл з мариновами огірками та гострим червоним перцем, смакує з хлібом або грузинським лавашем.
Більше на тему: Закуска з запеченого буряка та квасолі: рецепт від «Страва честі»
Смачного!