Тальятеле з мітболами у вершково-тунцевому соусі від Івана Мілановича
09.03.2019
Тальятеле з мітболами у вершково-тунцевому соусі стане яскравою і смачною італійською ноткою будь-якого обіду або вечері. Переможець «МастерШеф»-8 Іван Міланович розповів, як приготувати цю незвичайну страву. Докладний рецепт знайдете в матеріалі.
Інгредієнти:
Тісто:
- Семола – 175 г
- Пшеничне борошно – 75 г
- Яйця – 2 шт.
- Жовток – 2 шт.
- Тепла вода – 15–20 г
- Оливкова олія – 15–20 г
- Сіль
Начинка:
- Яловичина – 400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Консервований тунець – 1 банка
- Біле вино (сухе) – 70 мл
- Вершки 20% – 200–250 мл
- Гірчиця діжонська – 1 ч. Л.
- Часник – 2 зубчики
- Чебрець свіжий – кілька гілочок
- Перець
- Сіль
Більше на тему: Штрудель від Анжели Липської
Приготування:
- Яловичину перебити на фарш. Додати половину цибулини, сіль і перець. Додати трохи води для соковитості. Фарш повинен добре тримати форму і бути густим.
- Сформувати невеликі кульки і приготувати. Готувати на пару, але можна і обсмажити на сковороді 7–8 хвилин. Головне – не перетримати! Мітбол повинен залишатися соковитим і трохи рожевим усередині.
- Для соусу на сковороді змішати оливкову олію з вершковим маслом (невеликою кількістю). Ввести дрібно нарізану половину цибулини, часник і чебрець. Обсмажити до легкого золотистого кольору.
- Ввести тунець, просмажити кілька хвилин і влити вино. Випарити практично повністю, потім ввести вершки і гірчицю. Проварювати до потрібної консистенції соусу. Наприкінці ввести сіль і перець. Для контрасту смаку можна додати дрібку цукру. А для більшої пікантності – кілька каперсів.
- Перемішати готовий соус із мітболами і пастою.
Смачного!