МастерШеф

Тальятеле з мітболами у вершково-тунцевому соусі від Івана Мілановича

Тальятеле з мітболами у вершково-тунцевому соусі стане яскравою і смачною італійською ноткою будь-якого обіду або вечері. Переможець «МастерШеф»-8 Іван Міланович розповів, як приготувати цю незвичайну страву. Докладний рецепт знайдете в матеріалі.

50047039_135509407469148_1862264853326589168_n

Інгредієнти:

Тісто:

  • Семола – 175 г
  • Пшеничне борошно – 75 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Жовток – 2 шт.
  • Тепла вода – 15–20 г
  • Оливкова олія – ​​15–20 г
  • Сіль

Начинка:

  • Яловичина – 400 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Консервований тунець – 1 банка
  • Біле вино (сухе) – 70 мл
  • Вершки 20% – 200–250 мл
  • Гірчиця діжонська – 1 ч. Л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Чебрець свіжий – кілька гілочок
  • Перець
  • Сіль

Більше на тему: Штрудель від Анжели Липської

Приготування:

  1. Яловичину перебити на фарш. Додати половину цибулини, сіль і перець. Додати трохи води для соковитості. Фарш повинен добре тримати форму і бути густим.
  2. Сформувати невеликі кульки і приготувати. Готувати на пару, але можна і обсмажити на сковороді 7–8 хвилин. Головне – не перетримати! Мітбол повинен залишатися соковитим і трохи рожевим усередині.
  3. Для соусу на сковороді змішати оливкову олію з вершковим маслом (невеликою кількістю). Ввести дрібно нарізану половину цибулини, часник і чебрець. Обсмажити до легкого золотистого кольору.
  4. Ввести тунець, просмажити кілька хвилин і влити вино. Випарити практично повністю, потім ввести вершки і гірчицю. Проварювати до потрібної консистенції соусу. Наприкінці ввести сіль і перець. Для контрасту смаку можна додати дрібку цукру. А для більшої пікантності – кілька каперсів.
  5. Перемішати готовий соус із мітболами і пастою.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: