Вафельний торт як окраса столу
Навіть торт із магазинних вафельних коржів може бути справжнім шедевром! Як? Розповість кулінарний експерт Катерина Велика! Використаємо два види крему і декоративні елементи – конуси та циліндри, які виглядають дуже незвично.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидкий бісквіт за 10 хвилин!

Інгредієнти:
- 2 упаковки магазинних вафель
Для крему № 1:
- 1 банка згущеного молока сирого
- 200 г вершкового масла
- 2–3 ч. л. лимонної кислоти + вода
Для крему № 2:
- 1 банка згущеного молока вареного
- 200 г вершкового масла
- Курага ціла – 200 г (всередину рулету)
Для шоколадної глазурі:
- Шоколад – 250 г
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покроковий рецепт торта «П’яна вишня»
Спосіб приготування:
Крем № 1 – лимонний із сирого згущеного молока:
- Розтоплюємо масло у мікрохвильовці.
- Беремо банку сирого згущеного молока, додаємо її в масло.
- Розводимо лимонну кислоту в воді в пропорції 2–3 чайні ложки кислоти на пару столових ложок води та додаємо все у крем.
- Збиваємо вінчиком.
- Ставимо крем у холодильник.
Крем № 2 – з вареним згущеним молоком і вершковим маслом:
- Розтоплюємо масло у мікрохвильовці.
- Збиваємо варене згущене молоко з маслом вінчиком до однорідної консистенції.
Конуси і рулети для прикрашання з магазинних вафель:
- Збризгуємо вафлю з пульверизатора водою, щоб вона злегка намокла.
- Через 1–2 хвилини після того, як вафля трохи розм’якла, обережно її розрізаємо на 4 частини і скручуємо кожну частину в конус. Залишаємо сохнути.
- Ретельно промазуємо кремом магазинний корж, поки не розм’якне.
- Зверху розкладаємо курагу, як би ми укладали начинку для млинців. Можна також брати яскраві цукати або різнокольоровий мармелад.
- А тепер обережно скручуємо м’який корж у рулет.
- Розрізаємо рулет на однакові шматочки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний торт без випікання
Збираємо вафельний торт:
- Обрізаємо сім вафельних коржів за допомогою форми, щоб вони були меншими за основний корж на 2 см в діаметрі.
- Викладаємо коржі один на одного, по черзі промащуючи кремом № 1 і кремом № 2.
- Беремо цілу вафлю для низу торта. Промащуємо кремом. Кладемо готову серединку з коржів поменше.
- Обкладаємо боки торта вафельними рулетиками, а порожнечі, що залишилися, обмащуємо білим лимонним кремом, щоб вони прилипли та зафіксувалися.
- Накриваємо верх торта ще однією великою вафлею.
- Розтоплюємо 250 г шоколаду в мікрохвильовці або сотейнику та покриваємо верх торта шоколадною глазур’ю.
- Зверху на торт викладаємо по колу 4 готових конуси з магазинних вафель. За бажання можна прикрасити торт також ягодами.
- Залишаємо просочуватися.
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре