Все буде добре

Пісні супи: рецепти на кожен день

У Великий піст віряни не вживають в їжу продукти тваринного походження. Але це не привід переходити на салатики та варену картоплю. Адже картоплю можна зварити з чимось іще і поститись у Великий піст 2024 без шкоди для здоров’я! Рецепти смачних пісних супів на Великий піст 2024 – читайте в нашому матеріалі.

овощной суп

Більше на тему: Пісні десерти: топ-5 рецептів

Гороховий пісний суп

Великий піст

Густий суп з гороху і картоплі буде ситним навіть без додавання копченостей, що властиво, наприклад, гуцульській кухні.

Інгредієнти:

  • картопля – 2–3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • горох – пів склянки;
  • вода – 3 склянки;
  • рослинна олія – на ваш смак;
  • петрушка – на ваш смак;
  • сіль, перець – на ваш смак.

Як приготувати пісний суп:

  1. Горох залити водою і залишити на ніч (до 12 годин).
  2. Набряклий горох відварити протягом півтори години, якщо цілий, чи 45 хвилин, якщо крупа подроблена на половинки.
  3. Додати до гороху дрібно нарізану картоплю.
  4. Цибулю дрібно нарізати. Натерти моркву на великій тертці. Обсмажити на сковороді з олією.
  5. Обсмажені овочі додати в суп, посолити, поперчити і варити до м’якості картоплі. Посипати зеленню.

Пісний борщ з додаванням чорносливу

пісні супи

Якщо ви шукаєте пісні супи на кожен день, ви не можете залишити без уваги варіанти борщів без м’яса. Чорнослив у цьому рецепті надає пікантну нотку і значно поліпшує дещо збіднілий без м’яса смак.

Складові:

  • капуста – 200 г;
  • запечений буряк – 200 г;
  • чорнослив – 200 г;
  • морква – 50 г;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • ріпчаста цибуля – 100 г;
  • картопля – 300 г;
  • олія – 30 г;
  • волоські горіхи – 1 ст. л.;
  • сіль, перець – на ваш смак.

Приготування:

  1. Картоплю очистити, нарізати соломкою. Залити окропом і відварити до готовності.
  2. Буряк, моркву очистити, пошаткувати. Цибулю нарізати дрібно. Пасерувати на олії протягом двох хвилин, влити томатну пасту, продовжити ще на дві хвилини.
  3. Додати пасеровані овочі та нашатковану капусту до картоплі, посолити, довести до кипіння і варити ще 5–10 хвилин.
  4. Чорнослив відварити окремо і додати в кожну порцію при подачі кілька слив разом із відваром. Прикрасити дрібно порізаною зеленню і товченими волоськими горіхами.

Часниково-томатний пісний суп

Великий піст

Дуже цікавим і апетитним нам здається пряний пісний суп із часнику і томатів. Спеції – це дійсно вихід перетворити прості пісні супи на шедеври кулінарії.

Інгредієнти:

  • часник – 1 голівка;
  • помідори (великі) – 2 шт.;
  • оливкова олія – ​​2 ст. л.;
  • паприка сушена – 1 ч. л.;
  • коріандр (цілий) – 2 ч. л .;
  • сушений чебрець – ½ ч. л.;
  • овочевий бульйон або вода – 2 скл.;
  • цибуля ріпчаста – 1 маленька голівка;
  • сіль, перець – на ваш смак.

Більше на тему: Часниковий суп для імунітету від кулінарних експертів

Як приготувати пісний суп:

  1. Розігріти духовку до 200 °C.
  2. Розрізати неочищену голівку часнику навпіл поперек зубчиків. Розрізати на дві частини помідори.
  3. Викласти помідори і часник на деко, скропити оливковою олією. Запікати до м’якості часнику (приблизно пів години).
  4. Очистити цибулю від шкірки, дрібно нарізати і підсмажити в каструлі на оливковій олії протягом двох хвилин.
  5. Печений часник вичавити зі шкірки у каструлю з підсмаженою цибулею, додати помідори.
  6. Залити в каструлю гарячий овочевий бульйон або воду і поставити на вогонь. Довести до кипіння на великому вогні, потім зменшити до середнього.
  7. Додати коріандр, паприку, чебрець, сіль і перець. Довести до кипіння, кип’ятити три хвилини. Вимкнути.
  8. Трохи остиглий суп перетворити на пюре блендером. Для презентації можна прикрасити зеленню.

Читайте нас також у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: