Рецепти десертів від дієтолога Світлани Фус
1. Вегетаріанський вівсяний пиріг з бананами і яблуками
Рецепт простий:
3 банана
1,5 яблука
250 гр вівсяних пластівців
При необхідності можна додати 2-3 ч л меду (прим .: можна замінити на сироп стевії, головне пробувати на смак. Якщо стевії буде багато, може гірчити)
Жменя волоських горіхів.
Приготування:
1. Банани порізати кружечками
2. додати мед, вівсянку, перемішати руками (банани при цьому стають однорідною масою).
3. Викласти в силіконову форму, зверху прикрасити тонко нарізаними яблуками і рубаними волоськими горіхами.
4. Випікати 30 хвилин при 200 C
2. Чорничний смузі
Інгредієнти:
2 порції
80 мл ананасового соку;
120 мл натурального знежиреного йогурту;
100 г замороженої чорниці;
1 банан.
Приготування:
1 Дістаньте чорницю з морозилки, складіть в глибоку піалу і відставте в сторону.
2. Очистіть банан від шкірки, поріжте товстими кружечками, покладіть їх на обробну дошку і помістіть в морозильну камеру.
3. Через дві години, коли чорниця відтане, а банан охолоне, змішайте їх з ананасовим соком і йогуртом в блендері. Розлийте по склянках, прикрасьте ягодами і подавайте з кубиком льоду.
3. Торт – желе
1. Беремо свіжовичавлений сік з різних фруктів, при необхідності додаємо кілька крапель стевії (за смаком) і додаємо розчинений желатин спочатку в один сік, виливаємо його в формочку і даємо застигнути
2. після цього змішуємо інший сік з желатином і виливаємо наступний шар.
Кількість шарів може бути стільки, скільки різних фруктів використовувалося для приготування соку. Можна зробити на основі кількох видів соку, але в кожен шар, вилитий у форму, додаємо свіжі ягоди. (можна використовувати часточки фруктів і горішки). Для одного шару можна використовувати Низькожирне безлактозную молоко.
Виходить багатошаровий желейний торт.
Можна використовувати прозорі невеликі келихи для форми.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.