«Прокинься з Ектором» 10 випуск: рецепт курячих лапок в сичуаньському соусі
У 10 випуску «Прокинься з Ектором» на кухню до Ектора Хіменес-Браво прийшов Олег Винник, відомий український співак. Він зізнався, що терпіти не може курячі лапки і не вірить, що вони можуть бути смачними. Ектор вирішив приготувати для Винника курячі лапки в сичуаньському соусі, тому що впевнений, що співак не зможе встояти. Читайте рецепт в матеріалі.
Курячі лапки в сичуаньському соусі
- Курячі лапки – 300 г
- Сичуаньський перець – 30 г
- Соєвий соус – 50 мл
- Устричний соус – 30 мл
- Зелена цибуля – 10 г
- Кінза – 5 г
- Часник – 30 г
- Цибуля-порей – 30 г
- Сушений чилі – 10 г
- Шиїтакі – 50 г
- Паприка – 3 г
- Бодян, кориця, імбир – за смаком
Приготування:
- Курячі лапки замаринувати в солі і перці.
- Окремо обсмажити невелику кількість сичуаньського перцю з грибами шиїтакі, бодяном, корицею і паприкою. Додати води, устричного і соєвого соусу.
- Тим часом обсмажити курячі лапки на сковорідці, а потім перекласти на 45 хвилин в пароварку.
- Готові лапки змішати з грибами і спеціями. Викласти на тарілку і прикрасити цибулею-пореєм і кінзою.
Страва готова! Смачного!
Дивіться щонеділі о 9:00 кулінарне шоу «Прокинься з Ектором», щоб дізнаватися більше цікавих рецептів.