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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci5hZHRlbGxpZ2VudC5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4xMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

Страви з кабачків: 10 простих рецептів від Михайла Присяжнюка

Телеканал СТБ

Меню в теплу пору року неможливо уявити без кабачків. Незважаючи на те, що цей овоч не має яскраво вираженого смаку, є безліч спосібів приготувати його смачно і швидко. Рецепти з кабачків на кожен день знайдете в нашому матеріалі! Читайте, що приготувати з кабачків радить Михайло Присяжнюк.

Оладки з цукіні та часником

блюда из кабачков

Складові:

  • 2 цукіні
  • 2 зубчики часнику
  • ¼ скл. пшеничного борошна
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. рубленого кропу
  • Сіль, перець
  • Оливкова олія
  • Сметана

Приготування:

  1. Цукіні натерти на крупній тертці. Часник подрібнити і додати до тертого кабачка.
  2. Яйця злегка збити виделкою і змішати з цукіні і часником. Додати борошно і рубаний кріп. Посолити і поперчити за смаком. Ретельно перемішати.
  3. У розігріту сковороду додати трохи оливкової олії. Викладати оладки по 1 ст. л. Смажити по 3 хв. з кожного боку. Готові оладки подавати зі сметаною.

Більше на тему: Як приготувати сирники: 5 покрокових рецептів з фото

Суп-пюре з кабачків із кунжутом

рецепты из кабачков

Складові:

  • 1 цибулина
  • 2 моркви
  • 2 великі картоплини
  • 23 кабачки
  • 2 зубчики часнику
  • 70 г вершкового масла
  • 4 ч. л. кунжуту
  • 100 мл вершків
  • 600 мл води
  • 2 скибочки житнього хліба
  • Сіль, перець

Приготування:

  1. Цибулину очистити і нарізати кубиками. Часник подрібнити. Моркву натерти. Картоплю очистити і нарізати брусочками. Кабачок нарізати невеликими кубиками.
  2. У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло і обсмажити цибулю до прозорості. Додати моркву, перемішати і смажити все разом ще 3 хв. Потім додати кабачок і тушкувати 5 хв.
  3. Додати до овочів у каструлі картоплю, 2 ч. л. кунжуту, сіль і перець. Все добре перемішати і залити вершками.
  4. Влити воду, довести до кипіння, накрити кришкою і варити 1520 хв. до готовності картоплі. Зняти з вогню і подрібнити блендером у пюре.
  5. Хліб нарізати кубиками і злегка обсмажити на вершковому маслі. Розлити готовий суп у порційні тарілки, викласти кубики хліба і посипати кунжутом. За бажання можна прикрасити свіжою зеленню.

Рулетики з беконом, вершковим сиром і оливками

рецепты из кабачков

Складові:

  • 1 цукіні
  • 50 г бекону
  • 2 ст. л. вершкового сиру
  • Оливки без кісточок
  • Оливкова олія
  • Сіль

Приготування:

  1. Цукіні тонко нарізати уздовж і злегка обсмажити на оливковій олії. Посолити за смаком і викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
  2. Злегка обсмажити бекон і також на декілька хвилин перекласти на паперовий рушник.
  3. На кожну смужку цукіні викласти вершковий сир і бекон. Додати оливку і згорнути рулетиком. Скріпити шпажкою.

Більше на тему: Що приготувати на вечерю в мультиварці: топ-10 простих рецептів

Кавовий шоколадний кекс із цукіні

что приготовить из кабачков

Складові:

  • 2 скл. тертого цукіні
  • 85 г розтопленого вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 скл. борошна
  • ¼ скл. какао-порошку
  • 1 ч. л. соди
  • ½ ч. л. кориці
  • ½ пакетика ваніліну
  • ¾ скл. цукру
  • ¼ ч. л. розчинної кави
  • ¼ ч. л. солі
  • 2 ст. л. шоколадних крапель
  • Оливкова олія

Приготування:

  1. Борошно змішати з какао, ваніліном, содою і сіллю.
  2. Яйце збити з цукром. Додати каву і вершкове масло. Збити ще раз.
  3. З тертого цукіні злегка віджати зайву вологу і додати до яєчної суміші. Перемішати і з’єднати з сухими інгредієнтами. Знову перемішати.
  4. Форму змастити оливковою олією і злегка присипати борошном. Викласти тісто у форму для кексу і відправити в духовку випікатися протягом 50 хв. при 180 °С. За 20 хв. до кінця випікання посипати шоколадними краплями. Готовність кексу перевірити зубочисткою.

Фрітата з кабачками

вкусные блюда из кабачков

Складові:

  • 3 кабачки
  • 45 яєць
  • 50 мл молока
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 100 г твердого сиру
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • Зелень за смаком
  • Сіль, перець

Приготування:

  1. Кабачки нарізати кружечками завтовшки приблизно 0,4 см.
  2. Цибулю і часник дрібно порубати і обсмажити на олії до прозорості.
  3. Додати в сковороду кабачки і тушкувати 7 хв., періодично помішуючи.
  4. Яйце збити з молоком, сіллю і перцем. Сир натерти. Зелень дрібно порубати. Додати все до яєчної маси і перемішати. Потім додати тушковані кабачки.
  5. Форму для випікання змастити олією і викласти отриману суміш. Випікати 3040 хв. при 180 °С.

Більше на тему: Що приготувати на сніданок: 5 простих і смачних ідей

Салат з кабачками, щавлем і волоськими горіхами

как приготовить кабачки

Складові:

  • 1 невеликий кабачок
  • 70 г волоських горіхів
  • по 2 гілочки петрушки і базиліка
  • 1 пучок щавлю
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • ¼ ч. л. меленої паприки
  • Сіль, перець

Приготування:

  1. Горіхи підсушити на сковороді без олії.
  2. Листя щавлю і решту зелені нарізати. Кабачок нарізати тонкими смужками. Все змішати і додати горіхи.
  3. Для заправки з’єднати масло, паприку, сіль і перець. Залити салат і перемішати.

Бургери з соусом песто і сиром халумі

блюда из кабачков

Складові:

  • 1 баклажан
  • 1 цукіні
  • 170 г сиру халумі
  • Листя салату
  • Булочки для гамбургерів
  • Оливкова олія

Для соусу:

  • 1 пучок кінзи і петрушки
  • 5 гілочок м’яти
  • 3 ст. л. очищених фісташок
  • 2 зубчики часнику
  • 1 цибуля-шалот
  • 1 лимон
  • ¼ скл. оливкової олії
  • 1 ч. л. білого винного оцту
  • ½ ч. л. меленого перцю чилі
  • Сіль, перець

Приготування:

  1. Для песто з лимона віджати сік і натерти цедру. Цибулю і часник порубати. З зелені обірвати листочки і перекласти в чашу блендера. Туди ж додати всі інші інгредієнти для соусу і подрібнити.
  2. Баклажани і цукіні нарізати кружечками. Сир халумі нарізати товстими пластинами. Сковороду-гриль змастити оливковою олією і обсмажити овочі по 5 хв. з кожного боку. Викласти баклажани і цукіні на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Додати в сковороду ще трохи олії та обсмажити сир по 2 хв. з обох сторін.
  3. Збираємо бургери. Нижні булочки змастити соусом песто. Потім викласти листя салату, баклажан, цукіні та сир. Поверх ще раз викласти по кружечку кожного овоча. Накрити другими половинками булочок.

Смажені кабачки

что можно приготовить из кабачков

Складові:

  • 3 кабачки
  • борошно
  • Сіль, перець
  • Олія

Приготування:

  1. Кабачки нарізати кружечками завтовшки не більше 1 см. У миску висипати борошно, посолити і поперчити.
  2. Олію розігріти в сковороді. Кружечки кабачків обваляти в борошні та обсмажити. Подавати з майонезом або сметаною.

Рататуй

блюда из кабачков рецепты

Складові:

  • 2 помідори
  • 1 баклажан
  • 1 цукіні
  • Сіль, перець

Для томатного соусу:

  • 300 г помідорів у власному соку
  • 1 цибулина
  • 1 солодкий болгарський перець
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • ½ ч. л. цукру
  • Сушені трави за смаком
  • Сіль, перець

Приготування:

  1. Баклажани нарізати тонкими кружечками, посипати сіллю і залишити на 30 хв., щоб прибрати гіркоту. По закінченню часу промити і обсушити паперовим рушником.
  2. Цукіні та помідори також нарізати тонкими кружечками.
  3. Для томатного соусу помідори у власному соку подрібнити в блендері. Цибулю дрібно нарізати і злегка обсмажити на олії до м’якості. У болгарського перцю витягти насіннєву коробку, нарізати кубиками і додати в сковороду до цибулі. Обсмажувати все разом ще 5 хв. Потім додати подрібнені томати, сушені трави за смаком і тушкувати, помішуючи, 15 хв. Зняти з вогню і злегка остудити.
  4. На дно форми вилити половину соусу. Викласти кружечки овочів, чергуючи. Запікати 1 год при 180 °С. Приготований рататуй подавати з соусом, що залишився.

Запечені човники з кабачків

Black beans vegetables stuffed zucchini

Складові:

  • 2 кабачки
  • 250 г курячого філе
  • 1 болгарський перець
  • 1 помідор
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • ½ банки чорних оливок
  • 100 г твердого сиру
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • Сіль, перець

Приготування:

  1. Куряче філе нарізати кубиками й обсмажити на олії.
  2. Кабачки розрізати вздовж навпіл і очистити від насіння. Змастити кетчупом.
  3. Оливки розрізати на половинки. Помідор, болгарський перець, моркву і цибулю нарізати кубиками. Змішати овочі, додати обсмажене куряче філе і приправити за смаком. Отриману начинку викласти в човники з кабачків. Перекласти на змащене олією деко і запікати 30 хв. при 200 °С. За 5 хв. до готовності посипати тертим сиром.

Більше на тему: Прості та смачні бутерброди: рецепти з фото

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: