PCEtLVN0aWNreSBMZWZ0LS0+DQoNCjxzdHlsZSA+DQouZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7IHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7IH0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDEzNDBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgbGVmdDowO319DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxNTAwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV80IHsgd2lkdGg6IDI0MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IGxlZnQ6MDt9fQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTYyMHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCB7IHdpZHRoOiAzMDBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7fX0NCjwvc3R5bGU+DQoNCjxzY3JpcHQgYXN5bmMgc3JjPSIvL3BhZ2VhZDIuZ29vZ2xlc3luZGljYXRpb24uY29tL3BhZ2VhZC9qcy9hZHNieWdvb2dsZS5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo8IS0tIGV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8zIC0tPg0KDQo8aW5zIGNsYXNzPSJhZHNieWdvb2dsZSBleGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCINCiAgICAgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6aW5saW5lLWJsb2NrIg0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTIwNzA4OTAyNTYzMzc3NjUiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMzkxODM2OTIwMyI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlfHwgW10pLnB1c2goe30pOw0KPC9zY3JpcHQ+PCEtLVN0aWNreSBSaWdodC0tPg0KDQoNCjxzdHlsZSA+DQouZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7IHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyByaWdodDowOyB9DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxMzQwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8yIHsgd2lkdGg6IDE2MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IHJpZ2h0OjA7fX0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDE1MDBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgeyB3aWR0aDogMjQwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgcmlnaHQ6MDt9fQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTYyMHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfMiB7IHdpZHRoOiAzMDBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyByaWdodDowO319DQo8L3N0eWxlPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vcGFnZWFkMi5nb29nbGVzeW5kaWNhdGlvbi5jb20vcGFnZWFkL2pzL2Fkc2J5Z29vZ2xlLmpzIj48L3NjcmlwdD4NCjwhLS0gZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgLS0+DQo8aW5zIGNsYXNzPSJhZHNieWdvb2dsZSBleGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfMiINCiAgICAgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6aW5saW5lLWJsb2NrIg0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTIwNzA4OTAyNTYzMzc3NjUiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMzM0MDc0OTY4MyI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlfHwgW10pLnB1c2goe30pOw0KPC9zY3JpcHQ+
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci5hZHRlbGxpZ2VudC5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4xMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

Що приготувати на сніданок: 5 простих ідей

Телеканал СТБ

Багато з нас часто не їдять вранці зовсім не з причини відсутності апетиту вранці, а через брак часу та ідей, що приготувати на сніданок. В результаті доводиться переїдати в обід або задовольнятися перекусом у дорозі, від якого користі мало. Хочете приготувати смачний та поживний сніданок, що потребуватиме мінімум часу і сил? Тоді читайте нашу добірку простих порад, що приготувати на сніданок.

Лінива вівсянка

вівсянка

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці довгого варіння – ½ ст. 
  • молоко – ½ ст. 
  • грецький йогурт – 2–3 ст. л.
  • суміш сухофруктів – 30 г 
  • волоські горіхи – 20 г 
  • свіжий інжир (можна замінити іншими фруктами за смаком) – 100 г 
  • мед – 3 ч. л. 

Спосіб приготування:

  1. У невелику банку насипте пластівці та залийте молоком. Додайте грецький йогурт і мед, ретельно перемішайте.
  2. Сухофрукти і горіхи крупно порубіть. Інжир наріжте шматочками (частину відкладіть для прикрашання). Додайте підготовлені інгредієнти до вівсянки та ще раз перемішайте. Зверху прикрасьте рештою фруктів.
  3. Закрийте банку і покладіть в холодильник на 8 год. Вранці смачна і корисна лінива вівсянка готова!

Читайте також: Що потрібно їсти на сніданок: список продуктів

Бананові панкейки

панкейки

Інгредієнти:

  • цільнозернове борошно – 90 г 
  • молоко – 150 мл 
  • яйце – 1 шт.
  • вершкове масло – 20 г 
  • мед – 1 ч. л. 
  • розпушувач – 2 ч. л. 
  • банан – 2 шт.
  • сіль – дрібка

Спосіб приготування:

  1. Змішайте в мисці сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач і сіль.
  2. Банан перебийте в пюре. Додайте яйце, розтоплене масло і молоко. Збийте в блендері ще раз. Обережно з’єднайте з борошном, розпушувачем і сіллю, перемішайте.
  3. Посмажте панкейки на середньому вогні з двох боків. Перед подачею полийте медом або кленовим сиропом і посипте горішками.

Ягідний смузі-боул з кокосом

смузі

Інгредієнти:

  • банан – 1 шт.
  • заморожені ягоди (малина, лохина, смородина) – 200 г 
  • молоко – 75 мл 
  • кокосові вершки – 75 мл 
  • кокосова стружка – 20 г 
  • горіхи кешью – 20 г 
  • сушена вишня або ягоди годжі – 20 г 

Спосіб приготування:

  1. У блендері збийте малину з бананом, кешью і молоком. Додайте кокосові вершки і стружку, перемішайте.
  2. Вилийте смузі в глибоку миску, прикрасьте сухофруктами, кружечками банана і кокосовою стружкою.

Гарбузові кекси в мікрохвильовці

гарбузові кекси

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.
  • гарбузове пюре – 1 ст. 
  • борошно – 3 ст. л. 
  • згущене молоко – 2 ст. л. 
  • прянощі (кориця, імбир, мускатний горіх) – 2 ч. л. 
  • арахісова паста – 1 ст. л. 
  • розпушувач – ½ ч. л. 
  • сіль – дрібка

Спосіб приготування:

  1. Збийте яйце з гарбузовим пюре, згущеним молоком і арахісової пастою.
  2. Окремо з’єднайте борошно, прянощі, розпушувач і дрібку солі. Обережно введіть в рідке тісто і перемішайте.
  3. Отриману масу розлийте по чашках, які підходять для використання в мікрохвильовій печі. Готуйте 23 хв. при потужності 800 Ватт, поки верхівка не перестане бути рідкою.

Тости з авокадо і яйцем-пашот

тости

Інгредієнти:

  • житній хліб – 2 скибочки 
  • яйця – 2 шт.
  • авокадо – 1 шт.
  • петрушка – 3 гілочки 
  • рукола – ½ пучка 
  • яблучний оцет – 1 ч. л. 
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Хліб підрум’яньте на сухій сковороді. Злегка остудіть і викладіть на нього зелень.
  2. Авокадо очистіть і видаліть кісточку. М’якоть наріжте скибочками і скропіть яблучним оцтом. Посоліть і поперчіть. Викладіть зверху петрушку і руколу.
  3. Для яйця-пашот нагрійте воду в сотейнику до утворення бульбашок, але не кип’ятити. У миску розбийте яйце кімнатної температури. Зробіть вогонь мінімальним, обережно вилийте яйце в воду і варіть 3 хв. Готові яйця-пашот викладіть на авокадо. Поперчіть.

Читайте також: Що приготувати на вечерю в мультиварці: топ-10 простих рецептів

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: