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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci5hZHRlbGxpZ2VudC5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4xMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

10 смачних безалкогольних напоїв на час Великого посту

Телеканал СТБ

Намагаючись дотримуватися Великого посту, ми обмежуємо себе в їжі, напоях і розвагах. Але церковні правила не такі жорсткі, як можуть здаватися на перший погляд. Так, у суботу та неділю можна випити трохи вина. Ось тільки краще розбавити його водою у співвідношенні 1:3. А для любителів коктейлів теж є рішення – «незаймані» варіанти улюблених напоїв.

Читайте також: Як поститись у Великий піст без шкоди для здоров’я

Фальшиве шампанське

Что пить в Великий пост 2015

Складові:

  • 100 мл білого виноградного соку
  • 10 мл концентрату зеленого чаю
  • 30 мл тоніка

Приготування:

  • З’єднайте виноградний сік і концентрат зеленого чаю.
  • Перелийте в келих для шампанського.
  • Додайте тонік.

Май-тай моктейль

Что пить в Великий пост 2015

Складові:

  • 20 мл апельсинового соку
  • 20 мл мигдалевого сиропу
  • 20 мл лаймового сиропу
  • 10 мл соку лайма
  • 10 мл сиропу з тростинного цукру
  • 3 краплі ангостури

Приготування:

  • Основні інгредієнти збовтайте в шейкері.
  • Суміш перелийте в келих з подрібненим льодом.
  • Прикрасьте напій долькою лайма і пийте через соломинку.

Ширлі Темпл

Что пить в Великий пост 2015

Складові:

  • 60 мл апельсинового соку
  • 30 мл гренадину
  • газована вода
  • апельсин і ківі для прикрашання

Приготування:

  • У великий келих з подрібненим льодом налийте гренадин.
  • Обережно влийте апельсиновий сік, потім газовану воду.
  • Щедро прикрасьте напій фруктами.

Ураган-моктейль

Что пить в Великий пост 2015

Складові:

  • 60 мл апельсинового соку
  • 60 мл соку журавлини
  • 30 мл грейпфрутового соку
  • 30 мл яблучного соку

Приготування:

  • Збовтайте всі інгредієнти в шейкері.
  • Зцідіть в келих з подрібненим льодом.
  • Подавайте з соломинкою.

Цнотлива Мері

что пить в пост

Складові:

  • 120 мл томатного соку
  • 5 крапель лимонного соку
  • 2 мл соусу Табаско
  • 5 мл вустерширського соусу
  • стебло селери

Приготування:

  • Змішайте всі складові.
  • Збовтайте їх в шейкері.
  • Зцідіть в келих з льодом.
  • Подавайте з паличкою селери.

Атланта

Что пить в Великий пост 2015

Складові:

  • 100 мл Коли
  • 60 мл апельсинового соку
  • 30 г лимона

Приготування:

  • Змішайте Колу з соком.
  • Додайте дольку лимона, лід.

Безалкогольний глінтвейн

Что пить в Великий пост 2015

Складові:

  • 1 л яблучного або виноградного соку
  • 2 ст. л. цедри апельсина
  • 2 ст. л. цедри лимона
  • половина яблука
  • 2 ст. л. родзинок

Приготування:

  • Влийте в каструлю сік.
  • Додайте інші інгредієнти.
  • Поставте ємність на слабкий вогонь, не доводьте до кипіння.
  • Дайте глінтвейну 510 хвилин настоятися під кришкою.

Безалкогольний грог

Что пить в Великий пост 2015

Складові:

  • 300 мл окропу
  • 100 г цукру
  • 75 г кориці
  • 1 зелене яблуко
  • 1 лимон
  • 1 лайм
  • 4 пучки свіжої м’яти
  • перець

Приготування:

  • Засипте в каструлю порізані лимон, лайм, яблуко.
  • Додайте цукор, перець і м’яту.
  • Залийте все окропом.
  • На маленькому вогні доведіть напій до кипіння.
  • Залиште на 15 хвилин в теплому місці, щоб він охолов і набрався смаку.

Безалкогольний імбирний ель

Что пить в Великий пост 2015

Складові:

  • 200 г кореня імбиру
  • 150 г цукру
  • 1 лимон
  • 1 л тоніка
  • склянка води
  • чорний перець горошком

Приготування:

  • Очистіть корінь імбиру, потім натріть його на дрібній тертці.
  • У каструлю з подрібненим імбиром влийте 2 склянки води.
  • Додайте перець і поставте на вогонь.
  • Доведіть до кипіння, а потім ще 10 хвилин варіть на маленькому вогні під закритою кришкою.
  • Остудіть, процідіть і вилийте в графін.
  • Додайте газовану воду в пропорції 1:4.

Безалкогольна сангрія

Что пить в Великий пост 2015

Складові:

  • 1 л виноградного соку
  • 0.5 л тоніка
  • 200 г консервованих або свіжих персиків
  • 1 груша
  • половина лимона
  • половина апельсина
  • 5 г свіжої м’яти

Приготування:

  • Охолодіть тонік і сік.
  • Наріжте скибочками апельсин і лимон.
  • Наріжте грушу і персики на шматочки.
  • Дрібно наріжте м’яту.
  • Помістіть все в графін, залийте соком і поставте напій в холодильник настоятися.
  • Перед тим, як будете подавати, додайте газовану воду і добре перемішайте.

Читайте також: Календар харчування у Великий піст

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.