PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0id3d3LnN0Yi51YS9tYXN0ZXJjaGVmIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4gLS0+

Чорничні оладки: рецепт від Володимира Ярославського

24.01.2022

Оладки ― одна з найсмачніших та найуніверсальніших страв української кухні. Вони ідеально підходять і для закуски, і на основну страву. Ба навіть у вигляді десерту! Читайте в нашому матеріалі рецепт оладок від судді проєкту «МастерШеф» Володимира Ярославського.

Чорничні оладки: рецепт

Інгредієнти: 

  • 180 г замороженої чорниці
  • 70 г води
  • 1 яйце
  • 25 г цукру
  • 15 г олії без запаху
  • 150 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • олія для смаження
  • 3 банани
  • цедра апельсина
  • 30 г цукру
  • кленовий сироп або мед

Приготування:

  1. Ягоди розморозьте, додайте воду і занурювальним блендером у стакані перетріть на однорідну масу.
  2. Додайте в масу цукор, олію, яйце, перемішайте і додайте просіяне борошно разом з розпушувачем.
  3. Смажте на пательні на олії, на невеликому вогні, з обох боків. Щоб вийшла рівна форма, можна смажити через кільце. Перевертати оладки треба обережно і акуратно ― вони дуже ще ніжні. Млинці швидко змінюють колір на поверхні.
  4. Окремо приготуйте пюре з двох бананів. Спочатку зробіть сироп: 30 г цукру і 30 мл води доведіть до кипіння разом з цедрою апельсина. Додайте порізані банани і ще готуйте 3―4 хвилини. Має утворитися ароматне пюре.
  5. Подавайте оладки, перекладаючи банановим пюре, зверху покладіть просто свіжий порізаний банан і полийте щедро кленовим сиропом або медом.

Смачного!

Більше на тему: Оладки на кефірі: рецепт приготування в домашніх умовах від Максима Пустовіта

Читайте нас також у Viber та Telegram СТБ

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

banijay logo

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: