PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0id3d3LnN0Yi51YS9tYXN0ZXJjaGVmIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4gLS0+

Масляний бісквіт від Єлизавети Глінської

14.01.2020

Основою гарного торта часто буває саме бісквіт, а тому дуже важливо навчитися його правильно готувати. Суддя «МастерШеф»-9 Єлизавета Глінська поділилася рецептом масляного бісквіту. Покроковий рецепт знайдете в матеріалі.

iStock-844107292

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Жовток – 2 шт.
  • Цукор – 120 г
  • Борошно – 100 г
  • Вершкове масло (жирність 82–82,5%) – 15 г

Приготування:

  1. Дуже важливо максимально добре збити яйця і жовтки з цукром, до появи густої піни і малюнку.
  2. Розтоплене вершкове масло краще ввести делікатно, вимішуючи силіконовою лопаткою, так ви збережете легкість.
  3. Тепер, використовуючи дрібне сито, так само делікатно в 3–4 прийоми ввести борошно.
  4. Щойно все борошно зволожиться, перекласти масу у форму «кільце» діаметром 16 см.
  5. Випікати бісквіт у розігрітій до 160–165 градусів духовці 30–35 хвилин. Краще перевірити дерев’яною шпажкою.
  6. Повністю остиглий бісквіт дістати з форми.
  7. Якщо обгорнути остиглий бісквіт харчовою плівкою і залишити при кімнатній температурі на 10–12 годин, то при розрізанні на коржі він не буде кришитися.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

banijay logo

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: