Масляний бісквіт від Єлизавети Глінської
14.01.2020
Основою гарного торта часто буває саме бісквіт, а тому дуже важливо навчитися його правильно готувати. Суддя «МастерШеф»-9 Єлизавета Глінська поділилася рецептом масляного бісквіту. Покроковий рецепт знайдете в матеріалі.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт.
- Жовток – 2 шт.
- Цукор – 120 г
- Борошно – 100 г
- Вершкове масло (жирність 82–82,5%) – 15 г
Приготування:
- Дуже важливо максимально добре збити яйця і жовтки з цукром, до появи густої піни і малюнку.
- Розтоплене вершкове масло краще ввести делікатно, вимішуючи силіконовою лопаткою, так ви збережете легкість.
- Тепер, використовуючи дрібне сито, так само делікатно в 3–4 прийоми ввести борошно.
- Щойно все борошно зволожиться, перекласти масу у форму «кільце» діаметром 16 см.
- Випікати бісквіт у розігрітій до 160–165 градусів духовці 30–35 хвилин. Краще перевірити дерев’яною шпажкою.
- Повністю остиглий бісквіт дістати з форми.
- Якщо обгорнути остиглий бісквіт харчовою плівкою і залишити при кімнатній температурі на 10–12 годин, то при розрізанні на коржі він не буде кришитися.
Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ