МастерШеф

Масляний бісквіт від Єлизавети Глінської

Основою гарного торта часто буває саме бісквіт, а тому дуже важливо навчитися його правильно готувати. Суддя «МастерШеф»-9 Єлизавета Глінська поділилася рецептом масляного бісквіту. Покроковий рецепт знайдете в матеріалі.

iStock-844107292

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Жовток – 2 шт.
  • Цукор – 120 г
  • Борошно – 100 г
  • Вершкове масло (жирність 82–82,5%) – 15 г

Приготування:

  1. Дуже важливо максимально добре збити яйця і жовтки з цукром, до появи густої піни і малюнку.
  2. Розтоплене вершкове масло краще ввести делікатно, вимішуючи силіконовою лопаткою, так ви збережете легкість.
  3. Тепер, використовуючи дрібне сито, так само делікатно в 3–4 прийоми ввести борошно.
  4. Щойно все борошно зволожиться, перекласти масу у форму «кільце» діаметром 16 см.
  5. Випікати бісквіт у розігрітій до 160–165 градусів духовці 30–35 хвилин. Краще перевірити дерев’яною шпажкою.
  6. Повністю остиглий бісквіт дістати з форми.
  7. Якщо обгорнути остиглий бісквіт харчовою плівкою і залишити при кімнатній температурі на 10–12 годин, то при розрізанні на коржі він не буде кришитися.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: