Вівсяне печиво від Максима Пустовіта
20.02.2019
Усіма улюблене вівсяне печиво можна пекти і вдома, додаючи різні начинки і прикраси! І готувати цей десерт зовсім нескладно. Покроковий рецепт приготування вівсяного печива від учасника «МастерШеф»-8 Максима Пустовіта знайдете в матеріалі.
Інгредієнти
(на 10–12 штук):
- Вівсяні пластівці — 145 г
- Вершкове масло — 125 г
- Дрібний білий цукор — 35–50 г
- Дрібний коричневий цукор — 130–145 г
- Яйце — 1 шт.
- Ванільна паста або екстракт — 1/2 ч. л.
- Борошно — 100 г
- Кориця — 1/2 ч. л.
- Сода — 1/2 ч. л.
- Сіль — 1–2 г (дрібка)
- Родзинки — 65 г (можна замінити сушеними ягодами або сухофруктами)
- Гарбузове насіння — 40–50 г (можна замінити будь-якими горіхами)
Можна додати лимонну або апельсинову цедру, шматочки шоколаду і багато іншого — фантазуйте!
Більше на тему: Домашнє печиво: 10 простих рецептів від учасників «МастерШеф»
Приготування:
- Вершкове масло кімнатної температури перетерти з цукром до кремової маси міксером.
- Змішати сухі інгредієнти: просіяти борошно, додати сіль, корицю, соду.
- У масу з маслом і цукром додати яйце і перемішати до пишності, додати ванільний екстракт.
- Ввести сухі інгредієнти, добре вимішати і додати вівсяні пластівці, родзинки, горіхи, цедру і т. д.
- Ложкою на пергаменті сформувати печиво круглої форми.
- Випікати 15 хвилин при 190 градусах.
Смачного!