МастерШеф

Медальйони з гранатово-вишневим соусом від Ярослава Гринчука

На проекті «МастерШеф» за участю підлітків Ярославу Гринчуку чудово вдавалося приготування м’ясних страв. Ось і зараз Ярик поділився з нами рецептом своєї фірмової страви – медальйонів із гранатово-вишневим соусом.

Медальйони з гранатово-вишневим соусом: покроковий рецепт від Ярослава Гринчука

Інгредієнти:

Для медальйонів:

  • Яловича вирізка — 1 кг
  • Фольга

Для маринаду:

  • Цибуля-порей — 1 шт.
  • Оливкова олія
  • Спеції (до м’яса, сіль, перець)
  • Свіжий розмарин — 1 гілочка

Для соусу:

  • Наршараб — 30 г
  • Вишневий сік — 30 г
  • Бодян — 1 шт.
  • Крохмаль — 1 ч. л.
  • Свіжий розмарин — 1 гілочка

Більше на тему: Ваня Міланович: Благодійністю може займатися кожен!

Приготування:

  1. Зачистити м’ясо від плівки, нарізати у формі медальйонів.
  2. Покласти медальйони у глибоку миску і додати до них оливкову олію, спеції, гілочку розмарину і цибулю-порей, нарізану кільцями.
  3. Добре перемішати м’ясо зі спеціями, накрити тарілкою і поставити в холодильник на 1 годину. За цей час м’ясо добре промаринується і стане соковитим.
  4. Приготувати соус. Поставити на вогонь сотейник і влити туди наршараб і вишневий сік. Трохи прогріти. Додати бодян і гілочку розмарину та злегка проварити соус. Після цього додати крохмаль і довести до невеликої густоти. Як тільки соус почне гуснути, відразу ж зняти його з плити. Протерти соус через сито.
  5. Через 1 годину дістати м’ясо з холодильника, розігріти сковороду і обсмажити м’ясо по 1 хвилині з кожної сторони.
  6. Загорнути м’ясо у фольгу і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин. Воно має бути просмажене до рівня medium.
  7. Подавати медальйони із гранатово-вишневим соусом.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: