Медальйони з гранатово-вишневим соусом від Ярослава Гринчука
01.02.2019
На проекті «МастерШеф» за участю підлітків Ярославу Гринчуку чудово вдавалося приготування м’ясних страв. Ось і зараз Ярик поділився з нами рецептом своєї фірмової страви – медальйонів із гранатово-вишневим соусом.
Інгредієнти:
Для медальйонів:
- Яловича вирізка — 1 кг
- Фольга
Для маринаду:
- Цибуля-порей — 1 шт.
- Оливкова олія
- Спеції (до м’яса, сіль, перець)
- Свіжий розмарин — 1 гілочка
Для соусу:
- Наршараб — 30 г
- Вишневий сік — 30 г
- Бодян — 1 шт.
- Крохмаль — 1 ч. л.
- Свіжий розмарин — 1 гілочка
Більше на тему: Ваня Міланович: Благодійністю може займатися кожен!
Приготування:
- Зачистити м’ясо від плівки, нарізати у формі медальйонів.
- Покласти медальйони у глибоку миску і додати до них оливкову олію, спеції, гілочку розмарину і цибулю-порей, нарізану кільцями.
- Добре перемішати м’ясо зі спеціями, накрити тарілкою і поставити в холодильник на 1 годину. За цей час м’ясо добре промаринується і стане соковитим.
- Приготувати соус. Поставити на вогонь сотейник і влити туди наршараб і вишневий сік. Трохи прогріти. Додати бодян і гілочку розмарину та злегка проварити соус. Після цього додати крохмаль і довести до невеликої густоти. Як тільки соус почне гуснути, відразу ж зняти його з плити. Протерти соус через сито.
- Через 1 годину дістати м’ясо з холодильника, розігріти сковороду і обсмажити м’ясо по 1 хвилині з кожної сторони.
- Загорнути м’ясо у фольгу і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин. Воно має бути просмажене до рівня medium.
- Подавати медальйони із гранатово-вишневим соусом.