Секрет запеченої в солі дорадо з фенхелем і мигдалем від Тетяни Литвинової
Страва іспанської кухні, перевірений рецепт іменитого шеф-кухаря Гордона Рамзі. Ця страва добра тим, що її можна приготувати заздалегідь, а потім ефектно здивувати гостей.
Інгредієнти:
• 2 риби дорадо, близько 400-500 г
• 1/2 ст. л. насіння фенхелю
• 1 лимон
• 1,5 -2 кг солі
• Морська сіль і чорний перець
• Фенхель, стебла
• Оливкова олія
• 3 зубчики часнику
• 3 гілочки чебрецю
• Шматочок вершкового масла (Акційна ціна в MERTO 6712,590 грн/1200кг)
• 150 мл білого вина (Акційна ціна в MERTO 79,90 грн/ 0.7л)
• 50 г мигдалю
Приготування:
1. Закладаємо в черевну порожнину риби шматочки лимону і насіння фенхелю.
2. Сіль змішуємо з водою так, щоб їй можна було надати форму.
3. На деко викладаємо сіль, зверху кладемо рибу і накриваємо сіллю, що залишилась, формуючи соляний панцир.
4. Розміщуємо рибу в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
5. Готуємо фенхель: відрізаємо стебла і кореневу частину, нарізаємо фенхель соломкою.
6. Розігріваємо в пательні оливкову олію і обсмажуємо у ній фенхель до золотистої скоринки. В У кінці додаємо подрібнений часник і чебрець.
7. Кладемо вершкове масло.
8. Вливаємо вино і тушкуємо до м’якості.
9. Розтираємо в ступці мигдальні горіхи з перцем і морською сіллю.
10. Розбиваємо соляний панцир і дістаємо рибу.
11. Подаємо дорадо з фенхелем, посипаним горіхами і рубаною зеленню.