Секрети салату Нісуаз з консервованим тунцем від Тетяни Литвинової
Салат «Нісуаз» відомий у всьому світі, і як все популярне, має безліч варіацій приготування. Але все ж обов’язково в салаті Нісуаз присутній тунець і анчоуси, яйця і свіжі овочі. Салат «Нісуаз» — незмінний супутник французького міста Ніцци, дуже поживний, але, разом з тим, дієтичний.
Інгредієнти: (Всі продукти були придбані в МЕТRО)
• Яйця курячі — 2 шт.
• Листя салату — 50 г (у мене салат Ромен)
• Перець солодкий червоний — 1 шт.
• Квасоля зелена стручкова (свіжа або заморожена) — 100 г
• Помідори Черрі — 100 г
• Тунець консервований — 100 г (Акційна ціна від МЕTRO: 29,90 грн/уп)
• Перепелині яйця
• Анчоуси — 20 г
• Маслини без кісточки — 20 г
• Оливкова олія — 30 мл (Акційна ціна від МЕTRO: 99,90 грн/500 мл)
• Сіль морська — 0,5 ч.л
• Часник — 1 зубчик
• Лимонний сік — 20 мл
• Перець чорний – щіпка
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серети гарбузового чізкейку з солоною карамеллю від Тетяни Литвинової.
Приготування:
1. Яйця відварити до готовності. Листя салату помити і висушити в дуршляку.
2. Якщо ви використовуєте свіжу стручкову квасолю, зріжте жорсткі кінчики і відваріть квасолю в підсоленій воді 3-4 хвилини, відкиньте на друшляк і промийте холодною водою, щоб квасоля не поміняла колір
3. Перець нарізати соломкою.
5. На тарілку викласти листя салату.
6. Потім стручкову квасолю, перець і помідори.
7. Приготуйте заправку, для цього в ступці розітріть часник із сіллю і перцем.
8. Додайте лимонний сік, оливкову олію, змішайте до однорідності.
9. Викласти шматочки тунця, маслини, яйця та анчоучи
10. Полити все заправкою.
Подавати салат одразу ж.