МастерШеф

Секрети гарбузового чізкейку з солоною карамеллю від Тетяни Литвинової

116

Дуже смачний чізкейк з осінньою ноткою гарбуза і фантастичною солоною карамеллю. Солоні нотки збагачують солодкуватість  карамелі та підкреслюють ніжний маслянистий смак пирога. Чізкейк дуже ситний, тому для задоволення потреби в солодкому, буде достатньо зовсім маленького шматочка. Можна розбавити смак маскарпоне і додати в чізкейк трохи некислого сиру або сиру «Філадельфія».

Iнгредієнти для салату (Всі продукти були придбані в МЕТRО):

Для пісочної основи:

  • • 150 г пісочного печива 
  • • 50 г розтопленого вершкового масла
  • • 50 г волоських горіхів

Для начинки:

• 450 г крем-сиру Маскарпоне

• 100 г цукрової пудри

• 250 г гарбузового пюре

• 2 яйця

• 1 ч.л ванільного екстракту

• 0,5 ч.л кориці

+ карамельний соус та ягоди для подачі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрети японських пельменів від Євгена Поліводи.

Спосіб приготування:

2266

1. Печиво з горіхами подрібнюємо в чаші блендера в крихту.336

2.Додаємо в суміш розм’якшене вершкове масло і перемішуємо до отримання однорідної консистенції.446

3.Готову масу викладаємо у форму для випічки і щільно утрамбовуємо ложкою. Розміщуємо форму з коржем в холодильнику.556

4. У мисці злегка збиваємо вершковий сир з цукровою пудрою до отримання однорідної маси.666

Порада: бажано використовувати вершковий сир кімнатної температури, так як при збиванні холодного сиру утворюються грудочки.

5. Додаємо в суміш корицю, ванільний екстракт і гарбузове пюре. Перемішуємо до однорідності.776

6. Далі по одному додаємо яйця, щоразу добре перемішуючи886

7. Викладаємо начинку на корж, загортаємо форму в два шари харчової фольги і поміщаємо в глибоке деко

  1. 1006
  2. 8. Наливаємо в деко теплу воду і випікаємо чізкейк в розігрітій до 170 градусів духовці 50-60 хвилин.
  3. 1016

Примітка: у готового чізкейку буде злегка тремтіти серединка.

9. Чізкейк дістаємо з духовки, відокремлюємо ножем край чізкейку і від стінок форми і охолоджуємо до кімнатної температури. Обертаємо форму харчовою плівкою і відправляємо чізкейк в холодильник на 3-4 години

1026

10. Готовий чізкейк поливаємо карамельним соусом.

Для солоного карамельного соусу:

  • 1 склянки цукру (220 г)
  • 50 мл води
  • 40 г холодного масла
  • 170 мл холодних вершків (33%)
  • 1 ч.л ванільного екстракту
  • ⅓ ч.л солі

Спосіб приготування:

1036

1. Цукор висипаємо в невелику каструльку, вливаємо 50 мл води і ставимо на вогонь. Доводимо суміш до кипіння і варимо, помішуючи, поки сироп не стане бурштинового кольору1046

2. Знімаємо каструлю з плити і додаємо суміш в гарячий сироп 40 г вершкового масла, добре перемішуємо

  1. 1066
  2. 3. Далі в карамельний соус додаємо вершки і перемішуємо до отримання однорідної консистенції. 1056

Порада: якщо в суміші є грудочки, помістіть її на маленький вогонь і нагрівайте, помішуючи, поки вони повністю не розчиняться.

4. Додаємо сіль і ванільний екстракт. Поки карамель тепла, прикрашаємо нею чізкейк. 1076

Смачного!

1086

Video: Секрети гарбузового чізкейку з солоною карамеллю від Тетяни Литвинової

Секрети гарбузового чізкейку з солоною карамеллю від Тетяни Литвинової

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Читайте также
banijay logo

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: