Секрети гарбузового чізкейку з солоною карамеллю від Тетяни Литвинової
Дуже смачний чізкейк з осінньою ноткою гарбуза і фантастичною солоною карамеллю. Солоні нотки збагачують солодкуватість карамелі та підкреслюють ніжний маслянистий смак пирога. Чізкейк дуже ситний, тому для задоволення потреби в солодкому, буде достатньо зовсім маленького шматочка. Можна розбавити смак маскарпоне і додати в чізкейк трохи некислого сиру або сиру «Філадельфія».
Iнгредієнти для салату (Всі продукти були придбані в МЕТRО):
Для пісочної основи:
- • 150 г пісочного печива
- • 50 г розтопленого вершкового масла
- • 50 г волоських горіхів
Для начинки:
• 450 г крем-сиру Маскарпоне
• 100 г цукрової пудри
• 250 г гарбузового пюре
• 2 яйця
• 1 ч.л ванільного екстракту
• 0,5 ч.л кориці
+ карамельний соус та ягоди для подачі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрети японських пельменів від Євгена Поліводи.
Спосіб приготування:
1. Печиво з горіхами подрібнюємо в чаші блендера в крихту.
2.Додаємо в суміш розм’якшене вершкове масло і перемішуємо до отримання однорідної консистенції.
3.Готову масу викладаємо у форму для випічки і щільно утрамбовуємо ложкою. Розміщуємо форму з коржем в холодильнику.
4. У мисці злегка збиваємо вершковий сир з цукровою пудрою до отримання однорідної маси.
Порада: бажано використовувати вершковий сир кімнатної температури, так як при збиванні холодного сиру утворюються грудочки.
5. Додаємо в суміш корицю, ванільний екстракт і гарбузове пюре. Перемішуємо до однорідності.
6. Далі по одному додаємо яйця, щоразу добре перемішуючи
7. Викладаємо начинку на корж, загортаємо форму в два шари харчової фольги і поміщаємо в глибоке деко
- 8. Наливаємо в деко теплу воду і випікаємо чізкейк в розігрітій до 170 градусів духовці 50-60 хвилин.
Примітка: у готового чізкейку буде злегка тремтіти серединка.
9. Чізкейк дістаємо з духовки, відокремлюємо ножем край чізкейку і від стінок форми і охолоджуємо до кімнатної температури. Обертаємо форму харчовою плівкою і відправляємо чізкейк в холодильник на 3-4 години
10. Готовий чізкейк поливаємо карамельним соусом.
Для солоного карамельного соусу:
- 1 склянки цукру (220 г)
- 50 мл води
- 40 г холодного масла
- 170 мл холодних вершків (33%)
- 1 ч.л ванільного екстракту
- ⅓ ч.л солі
Спосіб приготування:
1. Цукор висипаємо в невелику каструльку, вливаємо 50 мл води і ставимо на вогонь. Доводимо суміш до кипіння і варимо, помішуючи, поки сироп не стане бурштинового кольору
2. Знімаємо каструлю з плити і додаємо суміш в гарячий сироп 40 г вершкового масла, добре перемішуємо
Порада: якщо в суміші є грудочки, помістіть її на маленький вогонь і нагрівайте, помішуючи, поки вони повністю не розчиняться.
4. Додаємо сіль і ванільний екстракт. Поки карамель тепла, прикрашаємо нею чізкейк.
Смачного!