Секрети риби Сібас запеченої з розмарином від Тетяни Литвинової
Подається з пюре з зеленого горошку, соусом сабайон і цибулею порей у фритюрі.
Інгредієнти для салату (Всі продукти були придбані в МЕТRО):
• Філе сібаса 1 шт
• Зелений горошок 150 гр
• Вершки 18% 100 мл
• Часникова сіль за смаком
• Оливкова олія 1 ст.л. (Акційна ціна від МЕTRO: 159,90 грн/1л)
• 2 гілочки розмарину
• Порей 50 гр
• Масло соняшникове (для фритюру) 150 мл (Акційна ціна від МЕTRO: 25,90 грн/900мл)
• Крохмаль 30 гр
• Щіпка дрібної солі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт риби Сібас запеченої з розмарином від Тетяни Литвинової.
Для соусу сабайон
• 3 жовтки
• 50 мл білого столового вина або мадери
• Сік лимона 1 ст.л
• Цедра ¼ частини лимона
• Сіль щіпка
• Цукор щіпка
• Вода ½ склянки
1. Відокремити філе сібаса.
2. Посолити, поперчити, змастити оливковою олією.
3. Викласти на фольгу, шкіркою вгору на розмарин.
4. Краї фольги щільно загорнути. Запікати в добре розігрітій духовці 15 хв.
5. Тим часом пробланшуйте зелений горошок 2 хв у киплячій воді та одразу обдайте холодною водою для того, щоб зберегти яскраво-зелений колір.
6. У чашу блендера викладіть горошок, посоліть часниковою сіллю і налийте туди ж вершки. Подрібніть.
7. Нагрійте рослинне масло. Наріжте блідо зелену частину цибулі порей півкільцями товщиною 0,5 мм, присипте крохмалем
.
8. Опустіть на 2 хв у киплячу олію в ситі. Коли воно досягне золотистого кольору, викладіть його на серветку
.
9. Приготування соусу:
Поставте воду для парової бані. В окремій мисці розтерти жовтки, цукор, цедру лимона.
10. Поставити на вогонь і підливайте столове вино 1 / 2ст, а потім 1/4 склянки кип’яченої води з лимонним соком.
11.Готуйте на паровій бані, постійно збивайте соус вінчиком, поки він не загустіє і не перетвориться на піну. Також його можна подавати до овочевих пудингів, цвітній капусті, артишоку і спаржі. (на жаль він не зберігається, тому подавати його треба відразу після приготування)
12. Готуємо страву до подачі:
Викладіть пюре через кулінарне кільце, на нього викладіть філе риби, так щоб хвостик був на пюре. Цибулю порей смажену у фритюрі викладіть гіркою зверху на рибу. Поруч налийте соус.
Смачного!