Літній салат з полуницею і фенхелем від Жені Клопотенко
Ліза Глинська вже розповідала в шоу «Все буде смачно!», як вибрати якісну полуницю і приготувати з неї десяток смачних страв. Інший переможець шоу «МастерШеф» Євген Клопотенко теж не зміг залишити без уваги головний інгредієнт червня: «Використовувати полуницю з базиліком, з бальзаміком, з чилі – це вчорашній день. Я спробував полуниця з фенхелем, і тепер закоханий у цей салат і поєднання смаку. Фенхель і полуниця – те, що потрібно на початку літа».
Інгредієнти на 1 порцію:
полуниця – 70 г
фенхель (корінь) – 100 г
оливкова олія – для заправки
перець чилі – за смаком
бальзамічний оцет
Готуємо салат з полуницею і фенхелем:
1. Фенхель нарізаємо на середні слайси. Полуницю нарізаємо також на середні слайси.
2. У мисці змішуємо оливкову олію, сіль і трохи перцю чилі і додаємо основну начинку з фенхелем і полуницею.
3. Додаємо пару крапель бальзамічного оцту.