Грецький суп для дітей від Євгена Клопотенко
Переможець шоу «МастерШеф» Євген Клопотенко мріє змінити систему харчування в українських школах. Експериментуючи на кухні, кулінар підшукує страви, які були би смачними і корисними для дітей. Його недавня знахідка – грецький суп Авголемоно. «Крутість Авголемоно в тому, що воно підійде діткам, любителям бульйонів і легкої кислинки», – каже Женя.
морква — 100 г
корінь селери — 100 г
стегно куряче — 1 шт.
жовтки — 2 шт.
сік лимона — 1 шт.
Готуємо грецький суп Авголемоно:
1. Моркву і корінь селери натираємо на крупній тертці, куряче стегно відправляємо варитися, але попередньо знімаємо шкірку. До стегна додаємо моркву і селеру. Варимо 30 хвилин.
2. М’ясо виймаємо з бульйону, розбираємо на волокна. Відправляємо назад у бульйон.
3. Два жовтки та сік лимона збиваємо і вливаємо тонким струмком у бульйон, помішуючи.
4. Вимикаємо вогонь, закриваємо кришку на 15 хвилин, даємо супу настоятися. Прикрашаємо нарізаним стеблом селери за бажанням.
Дивіться випуск шоу МастерШеф Діти 2 за участю Євгена Клопотенко прямо зараз: