Гельський стейк у віскі: рецепт королівської страви
02.05.2018
Гельський стейк у віскі — найулюбленіша страва королеви Великої Британії. Хочете відчути себе королевою на кухні й водночас скуштувати щось незвичне? Стейк у віскі не лише потішить ваше самолюбство, але й прикрасить стіл. Деталі рецепту дізнавайтесь із нашого матеріалу.
Інгредієнти:
- Великий стейк яловичий – 1 шт. (завтовшки 2 см)
- Віскі – 100 мл
Для маринаду:
- Діжонська гірчиця – 1 ст. л.
- Чебрець (свіжий) – гілочка
- Розмарин (свіжий) – гілочка
- Оливкова олія – 50 мл
- Перець чилі
- Сіль, цукор, перець
Для соусу:
- Гриби – 200 г
- Вершкове масло – 2 ст. л.
- Вершки – 100 г
- Віскі – 2 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль, перець до смаку
Читайте також: Найкращі рецепти для пікніка
Приготування стейку:
- Змішайте свіжі листочки чебрецю та розмарину з діжонською гірчицею, оливковою олією, перцем, сіллю та віскі.
- Покладіть м’ясо в маринад і зробіть стейку «масаж». Залиште на 1 годину при кімнатній температурі.
- Промокніть м’ясо, прибравши надлишки маринаду, і викладіть його на добре розпечену сковороду.
- Смажте 3-4 хвилини з одного боку, потім переверніть щипцями і готуйте ще протягом 4 хвилин.
- Після цього загорніть стейк у фольгу і залиште на 5 хв. За цей час внутрішня температура м’яса підніметься ще на кілька градусів, стейк вбере всі соки і стане ніжним та м’яким.
Приготування соусу:
- Готуємо соус на сковороді, де обсмажувалось м’ясо. Очистіть цибулю, наріжте на дрібні кубики.
- Помиті й очищені гриби наріжте тонкими пластинками.
- На оливковій олії смажте цибулю, поки вона не стане м’якою і трохи золотистою. Додайте гриби і віскі. Посоліть і поперчіть до смаку. Коли рідина з грибів випарується зі сковорідки (приблизно 5-7 хвилин), додайте вершки та вершкове масло і перемішайте. Доведіть до кипіння вершки і тушкуйте 7-10 хв. на повільному вогні.
- Дістаньте стейк із фольги, наріжте, полийте соусом.
Смачного!
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре