Простий рецепт торта «Шахова дошка»
Хочете дізнатися, як приготувати торт «Шахова дошка»? Секрети розкриває Катерина Велика! Завдяки простим порадам від експерта ваш торт буде смачним, вишуканим, з яскравим, чітким малюнком всередині. Рецепт торта «Шахова дошка», а також корисні лайфхаки шукайте в нашому матеріалі!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський сливовий пиріг від Сергія Калініна

Шоколадний бісквіт:
- 5 яєць
- 1 склянка цукру
- 1 склянка борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 2 ст. л. какао
Приготування:
- Яйця збивати з цукром 10 хвилин.
- Борошно змішати з розпушувачем і з какао. Ввести муку в збиті яйця невеликими порціями, помішуючи ложкою.
- Випікати бісквіт при температурі 160 градусів 35-40 хвилин.
Класичний бісквіт робимо за тим самим рецептом, що й шоколадний, але без додавання какао.
Масляний крем (на весь торт):
- 350 г м’якого вершкового масла
- 400 г цукрової пудри
- 3-4 ст. л. ванільного цукру
- 3 ст. л. молока
- 1/4 ч. л. солі
Приготування:
- Злегка підтале масло збивати міксером на середній швидкості протягом 8 хвилин.
- Просіяти через дрібне ситечко цукрову пудру.
- Не перестаючи збивати масло, додати цукрову пудру. Робити це поступово, повільно всипаючи по 1 столовій ложці.
- Потім додати ванільний цукор, сіль і молоко. Продовжувати збивати крем протягом 5 хвилин на високій швидкості.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як красиво прикрасити торт: майстер-клас Наталії Левензон
Формування торта:
- З білого й темного коржів для торта вирізаємо 3 кола за допомогою тарілок різного діаметру. Якщо тарілок потрібного розміру не знайшлось, використайте дитячу пірамідку.
- З одного коржа має вийти три кола. Розкладіть їх усі й починайте комбінувати між собою. В біле кільце вкладаємо коричневе, потім знову біле. Те саме робимо з коричневим коржем: викладаємо коричневе коло, потім біле й знову коричневе.
- З’єднуємо смугасті коржі за допомогою крему.
- Обмазуємо торт кремом зверху та по боках. Декоруємо бісквітними крихтами.
Корисні поради:
- Щоб шаховий малюнок у торті був контрастним, у тісто для бісквіта додайте більш як 2 ст. л. какао. Тоді корж вийде темним, а малюнок у торті яскравим.
- Усі коржі мають бути однакової висоти (приблизно 2-3 см), аби торт не розвалювався при нарізанні, а малюнок всередині був чітким.
- Вирізати кола з бісквіта зручніше невеликим ножем.
Смачного!
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре