Десерт з малини, гречки та кунжуту: рецепт «Малинового ноктюрна»!
Досвідчений кондитер Олена Чуприна принесла до студії «Все буде добре» свій впізнаваний десерт з малини, гречки, кунжуту та вершків. Таке незвичайне поєднання точно підбадьорить вас. Готуємо складний мусовий десерт «Малиновий ноктюрн» разом покроково.
Читайте також: Рецепт морозива із каші від Олега Ковальчука
Для його приготування нам знадобляться: насіння кунжуту, молочний шоколад, вершкове масло, цукор, жирний кисломолочний сир, жирні вершки, вода, яйця, желатин, малинове пюре, агар-агар, коньяк, пшеничне борошно, розпушувач, кориця, гречка, какао, шоколад чорний, кукурудзяний крохмаль.
Інгредієнти для гречаного бісквіта:
- Яйця – 2 шт .;
- Цукор – 65 г;
- Масло вершкове – 50 г;
- Коньяк – 20 г;
- Розпушувач – 3 г;
- Кориця – 1/8 ч. л.;
- Борошно гречане – 40 г;
- Какао – 10 г;
- Шоколад чорний – 30 г;
Приготування гречаного бісквіта:
- Розтопіть шоколад, додайте вершкове масло.
- Додайте яйця, збиті з цукром.
- Візьміть готову гречану борошно або зробіть її з гречаної крупи в кавомолці. Змішайте з розпушувачем, корицею, какао
- Змішайте до однорідної консистенції з шоколадно-масляною сумішшю. Додайте коньяк.
- Розподіліть суміш по листу. Випікайте при 180 ° С близько 10 хвилин.
Інгредієнти для женуаза (м’який бісквіт для посипки):
- Борошно – 25 г;
- Крохмаль кукурудзяний – 10 г;
- Какао – 15 г;
- Цукор – 50 г;
- Яйця – 80 г;
- Вершкове масло – 25 г;
Читайте також: Як заморозити малину на зиму
Для приготування женуаза:
- Яйця змішайте з цукром, поставте на водяну баню (45-50 ° С), збивайте з підігрівом до стійких піків.
- Борошно змішайте з крохмалем, акуратно введіть в цукрово-яєчну суміш, масло розтопіть і додайте в кінці замісу.
- Випікайте тонким шаром при 160 ° С 10 хв. Зробіть з Женуаз крихту за допомогою сита.
- Для крустіланта (хрусткою начинки) з насінням кунжуту:
- Насіння кунжуту підсмажте, цукор нагрійте до повної його карамелізації, додайте насіння кунжуту, перемішайте, викладіть на силіконовий килимок, докладний качалкою.
- Шоколад розтопіть, додайте вершкове масло. Смашайте з карамелізований кунжутом. Нанесіть рівним шаром на бісквіт, охолодіть.
Інгредієнти мусу з вершкового сиру:
- Вода – 45 г;
- Цукор – 105 г;
- Жовтки – 4 шт.;
- Желатинова маса – 80 г;
- Вершковий сир (вершки + сир) – 200 г;
- Вершки – 280 г
Для приготування мусу з вершкового сиру:
- Приготуйте вершковий сир. Вершки збийте з кисломолочним сиром блендером в рівній пропорції. Залиште охолоджуватися вершковий сир в холодильнику на 12 годин.
- З води і цукру зваріть сироп. Готовність перевірте за допомогою тесту зі склянкою води (див. Відео)
- Додайте сироп в масу з 4 жовтків під час її збивання.
- Введіть масу в охолоджений вершковий сир.
- Збиті до м’яких піків вершки з’єднайте з сирною масою.
- У невеликої частини підігрітих вершків розчинити заздалегідь розпущений желатин і ввести в крем.
Читайте також: Малинове варення – рецепт
Інгредієнти для малинового мармеладу:
- Малинове пюре без кісточок – 270 г;
- Цукор – 240 г;
- Агар-агар – 8 г
Приготування мармеладу:
- Агар-агар розмішайте з половиною маліновогог пюре і залиште на 10-15 хвилин.
- Підігріваючи другу половину малинового пюре, розчиніть в ньому цукор.
- Додайте до пюре з цукром пюре з агаром. Варіть 3-5 хвилин.
- Вилийте в силіконову форму, охолодіть до кімнатної температури і виріжте формочкою для печива сердечка.
Збірка десерту «Малиновий ноктюрн»:
- У силіконову форму викладіть частину мусу шаром 1,5-2 см. Помістіть в холодильник на півгодини.
- На застиглий мус викладіть ряд з мармеладних сердечок. Залийте мусом.
- Занурте бісквіт – стороною з крустілантом на крем. Заморозьте десерт.
- Вийміть десерт з морозилки. Зверху посипте і натріть крихтою женуаза.
- Приготуйте карамельний і шоколадний декор, виливши темперований шоколад на щільну плівку. Залиште застигати в холодильнику. Обкладіть десерт шоколадними пластинами, як показано у відео.