Чим корисні сливи, розповіла Світлана Фус
Люди, які вживають багато овочів і фруктів з вмістом флавоноїдів, вирізняються кращим здоров’ям, менше страждають хворобами серцево-судинної системи і новоутвореннями. Корисні складові можна знайти у сливі. Чим корисний цей продукт – розповіла дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус.
Зараз саме сезон сливи. Щоб привернути вашу увагу до цього фрукта, пропонуємо ознайомитися з корисними речовинами, які можна отримати з вживанням кількох штучок плодів сливового дерева. Вони містять активні речовини флавоноїди, а саме антоціани, які надають їм фіолетового відтінку.
Більше на тему: Чим корисний огірок, розповіла Світлана Фус
Цікаво, що за вмістом вітаміну Е слива є одним із лідерів серед фруктів. А свої корисні властивості плоди зберігають і після переробки.
До складу слив входять:
- Вітамін C
- Провітамін А
- Фруктоза і сахароза
- Харчові волокна
- Органічні кислоти
- Азотисті, дубильні, пектинові речовини
- Макро- і мікроелементи
Дякуємо!
Тепер редактори знають.