Рецепт смузі-боула від Мирослави Ульяніної
Ведуча проекту «Зважені та щасливі»-8 Мирослава Ульяніна знає все про правильні та корисні сніданки. Новим рецептом смузі, який потрібно їсти ложкою, гуру корисних страв поділилася у своєму Instagram. Як приготувати смузі-боул, який є джерелом енергії та поживних речовин, читайте в матеріалі.
Прихильники здорового способу життя слідкують за новими рецептами поживних страв. Сніданки є невід’ємною частиною раціону харчування, адже налаштовують організм на роботу протягом цілого дня. Одним із таких є смузі-боул. Окрім способу приготування та кількості складових, він відрізняється від класичного смузі ще й тим, що вживається ложкою.
Більше на тему: Топ-10 рецептів смузі від Мирослави Ульяніної
Відмінність смузі-боула від смузі:
- містить більше інгредієнтів;
- поживніший;
- містить фрукти й овочі, рослинний протеїн і правильні жири;
- його потрібно їсти ложкою, а не пити через соломинку.
Складові:
- Зелень
- Фрукти
- Ягоди
- Горіхи
- Насіння
- Овочі
- Олія
- Йогурт
- Рослинне молоко
Більше на тему: Смузі для здоров’я печінки: рецепт від Мирослави Ульяніної
Мирослава Ульяніна радить всім, хто хоче відмовитися від доданого цукру, готувати собі такий солодкий смузі-боул на сніданок. Натуральні цукри задовольнять тягу до солодкого, а в поєднанні з клітковиною — не підніматимуть рівень цукру в крові. Наявність правильних жирів у смузі-боулі, таких як горіхи, насіння, льон, кунжут, дадуть відчуття ситості та звільнятимуть вашу енергію повільніше.
Проте вживати таку страву необхідно у першій половині дня. В основі смузі боулу – фрукти, які необхідно вживати як окремий прийом їжі. Тоді організм встигне витратити отриману енергію і не трансформує калорії в зайві кілограми.
Спосіб приготування смузі-боула:
- Для початку оберіть основу смузі-боула. Це може бути рослинне молоко (кокосове, мигдальне, соєве), йогурт (рослинний), натуральний сік (фреш), вода, кокосова вода, зелений чай.
- Визначтеся з інгредієнтами. Щоб отримати солодкий і насичений за смаком смузі-боул, віддайте перевагу бананам, полуниці, персикам чи абрикосам у сезон, а якщо бажаєте смузі з кислинкою – оберіть ківі, різні ягоди, грушу й яблуко.
- Не забудьте додати трохи лимонного соку.
- Для текстури оберіть банани або авокадо. Мирослава зауважила, що несподівано смачно додавати сирі кабачки, а корисно – зелень та капусту (м’ята, шпинат, розмарин, селера, кабачок, огірок і навіть броколі та кейл).
- Можна додати шматочок кореня імбиру, сік лимона або лайма. Вони активізують травлення.
- Зробити смузі-боул солодшим можна за допомогою солодкого кероба, фініків або фінікової пасти, меду або кленового сиропу.
- Білкова частина смузі-боула – це насіння чіа і льону, хлорела або спіруліна, порошок з насіння конопель, рослинний протеїн (із сої чи гороху, наприклад), соєвий сир тофу.
- Корисний жир – це рослинне молоко чи авокадо в основі смузі, горіхи та насіння – як прикраса.
- Тепер всі інгредієнти для смузі відправте у блендер і змішайте на високій швидкості до однорідної текстури.
- Готовий смузі перелийте в глибоку миску.
- Прикрасити можете фруктами, свіжими або замороженими ягодами, горіхами і насінням (чіа, мак, льон, кунжут), сухофруктами (родзинки, фініки, курага), гранолою.
- Не забувайте про корицю, какао, кокосову стружку і мак, за допомогою яких смузі-боул можна зробити ще красивішим.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.