Смузі для здоров’я печінки: рецепт від Мирослави Ульяніної
Мирослава Ульяніна продовжує ділитися з читачами в Instagram корисними рецептами приготування смузі. Ведуча проекту «Зважені та щасливі»-8 добре знається на поєднанні продуктів для налагодження роботи шлунково-кишкового тракту. Насичувати свій організм із самого ранку вітамінами і достатньою кількістю енергії – вже давня звичка королеви смузі. Як порадувати свою печінку і жовчний міхур – читайте в матеріалі.
«Печінка відіграє важливу роль в загальному стані здоров’я, оскільки відповідальна за фільтрацію крові від токсинів, вірусів і бактерій, обмін речовин і функціонування імунної системи. А також за синтез жовчі, яка потрібна для розщеплення жиру та контролю pH», — написала у своєму блозі Мирослава Ульяніна.
Більше на тему: Гарбузовий чизкейк: рецепт від Мирослави Ульяніної
Такий смузі позитивно вплине і на роботу жовчного міхура, адже всі компоненти прискорюють його роботу, не даючи можливості застоюватися жовчі. Саме через застій жовчі та підвищені концентрації солей можуть утворюватися камені.
Складові:
- Ківі/ грейпфрут — нормалізують функцію печінки, сприяють розчиненню солей і виведенню шлаків з організму;
- Рукола — стимулює відтік жовчі та допомагає при порушеннях роботи печінки;
- Спіруліна;
- Вода;
- Суперфуди — порошок паростків молодого ячменю та органічний матча — за бажанням, для підсилення очисного та вітамінізуючого ефектів.
Більше на тему: З чого почати худнути – розповіла Мирослава Ульяніна
Всі інгредієнти є досить гіркими на смак, втім у них є переваги:
- Потрапляючи на язик і подразнюючи його рецептори, гіркі продукти стимулюють роботу залоз зовнішньої секреції, отже, готують травний тракт до прийому їжі.
- Продукти з гірким смаком активізують роботу підшлункової залози, печінки і жовчного міхура.
- Гіркі продукти сприяють перистальтиці кишківника, отже, просуванню їжі по ШКТ. Знижується ризик бродіння їжі в кишківнику.
«Тому раджу переглянути свій раціон — і додати до нього гірчинку», — порекомендувала королева здорового харчування Мирослава Ульяніна.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.