Гарбузовий чизкейк: рецепт від Мирослави Ульяніної
Ведуча проекту «Зважені та щасливі»-8 Мирослава Ульяніна не їсть випічку, але іноді може посмакувати сироїдними (так званими raw) солодощами. До таких належать ті, що не містять цукру, борошна та яєць. Цукор — не корисний для організму продукт. Проте, це не означає, що десерти потрібно виключити з раціону правильного харчування. Королева смузі пропонує гарбузовий чизкейк, рецепт якого читайте в матеріалі.
Чизкейк — досить популярний десерт, із ніжною сирною текстурою. Варіантів класичного рецепту досить багато. А от щодо способів приготування такої смачної страви для прихильників здорового способу життя – майже не знайти.
Більше на тему: Зелений салат із гарбузом: рецепт від Мирослави Ульяніної
Мирослава Ульяніна поділилася унікальним рецептом чизкейку з гарбузом, який можна з легкістю приготувати вдома. Всі інгредієнти — це продукти здорового харчування. Тому такі солодощі можна вживати під час дієти та схуднення.
Інгредієнти для основи:
- сушений мигдаль
- сира зелена гречка
- фінік
- кориця
- гімалайська сіль
Інгредієнти для ніжної кремоподібної частини:
- сирий гарбуз
- кокосове молоко
- кеш’ю
- кориця
- мускатний горіх
- імбир
- мед, кленовий сироп або сироп агави – за бажанням, якщо хочете підсолодити
Часто до таких рецептів додають кокосову олію або какао-масло.
Більше на тему: З чого почати худнути – розповіла Мирослава Ульяніна
«Особисто я не додаю, адже з ними страва видається надто жирною та важкою. Мені подобаються максимально легкі, ненав’язливі смаки», – зауважила Мирослава Ульяніна.
Спосіб приготування:
- Обидва шари інгредієнтів окремо збийте у блендері. Спочатку основа. Вона буде більш хрумка, з ароматом кориці. Секретом ведучої є додавання на цьому етапі гімалайської солі. Це здивує вас багатоманітними відтінками смаку.
- Викладіть готову суміш у форму і поставте у морозилку.
- Одразу беріться за другу частину – найсмачнішу і гарбузову! Цей шар має бути кремоподібний, тому збивайте всі інгредієнти у потужному блендері.
Важливо: гарбуз брати сирий, а кешью — попередньо замочені у воді.
Горіхи оптимально замочити на ніч, щоби вони розм’якли та позбулися фітінових кислот. Останні наявні у будь-якому горіхові та насінні і заважають засвоєнню вітамінів із них. - Готовий гарбузово-кокосовий мус викладайте на основу, яка уже встигне трохи захолонути у морозилці.
- Уже готовий чизкейк поставте у морозилку на кілька годин.
- Перед тим, як ласувати, дістаньте чизкейк з морозилки, аби він набув кімнатної температури.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.