Салат із запечених овочів – рецепт від дієтолога Світлани Фус
Діетолог проекту «Зважені та щасливі» Світлана Фус пропонує ряд корисних, дієтичних і неймовірно смачних рецептів, які допоможуть вам зберегти здоров’я і талію!
Інгредієнти:
Баклажани – 80 г
Кабачки – 80 г
Солодкий болгарський перець – 50 г
Капуста брокколі – 50 г
(вага готових продуктів на порцію)
Кунжутну олію – 10 г
Помідор – 50 г
Соєвий соус – 5 г
Лимонний сік – 5 г (за бажанням)
Часник -1 зубець
Зелень за смаком – 10 г
Оливкова олія – 10 г
Сіль – за потребою
Спосіб приготування:
1. Всі овочі помити і обсушити.
2. Болгарський перець очистити від насіння.
3. Всі овочі нарізати невеликими кубиками.
4. Викласти на застелений пергаментним папером деко, полити оливковою олією і ретельно перемішати (для рівномірного розподілу оливкового масла).
5. Капусту брокколі приготувати на пару.
6. Поставити в нагріту духовку і запікати при 180 градусах близько 25 – 35 хвилин (до готовності). Перекласти овочі в салатник.
7. Кунжутну олію, дрібно порізаний помідор, соєвий соус, лимонний сік з’єднати.
8. Додати роздавлений зубчик очищеного часнику і прогріти на водяній бані протягом 3-5 хвилин.
9. Гарячий соус перелити до овочів, перемішати і посолити за смаком. Остудити, додати зелень, прикрасити капустою броколі.
Харчова та енергетична цінність:
Порція – 300 г (з соусом):
Білки – 3 г
Жири – 10.5 г
Вуглеводи – 10.5 г
Енергетична цінність – 148 ккал
Дякуємо!
Тепер редактори знають.