Великий піст 2024: цукати з апельсинових кірок

Цукати з апельсинових кірочок – дуже смачні та універсальні ласощі. Зі шкірок улюблених цитрусових може вийти чудовий пісний десерт. Їх можна подавати до чаю і додавати у випічку. Покроковий рецепт цукатів з апельсинових кірок від екс-судді МастерШеф Лізи Глінської знайдете в матеріалі.

как приготовить постные цукаты

Великий піст 2024: як приготувати пісні цукати

Щоб приготувати цукати з апельсинових кірочок на Великий піст 2024, вам знадобится:

  • шкірка апельсинів – 300 г
  • цукор – 500 г
  • вода – 1 л
  • сіль – дрібка
  • зірочки анісу – 2 шт.
  • бодян (за бажанням)

Більше на тему: Як харчуватися у Великий піст

Приготування:

  1. Шкірку апельсинів залити холодною водою і залишити на ніч. Вранці вже забарвлену воду зливаємо.
  2. Заливаємо знову холодною водою, додаємо дрібку солі, варимо кілька хвилин і зливаємо.
  3. Заливаємо знову водою, додаємо цукор, аніс і бодян. Доводимо до кипіння і продовжуємо варити на середньому вогні 10–15 хвилин.
  4. Знімаємо з вогню і залишаємо на 3–4 години.
  5. Знову ставимо на середній вогонь, кип’ятимо 5–7 хвилин і відставляємо ще на кілька годин.
  6. Повторюємо ці дії протягом 2 діб.
  7. Готові скоринки викладаємо на решітку. Сушимо в духовці кілька годин за температури 60–70 °С.
  8. Даємо охолонути. Нарізаємо на кубики і смужки.

Джерело  – Ліза Глівська

Читайте нас також у Viber і Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: