Запечена курка ― це не тільки смачна, а й поживна страва. Своїм улюбленим рецептом запеченої курки поділився суддя «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво. Покроковий рецепт приготування запеченої курки читайте в матеріалі. ⠀
Більше на тему: Як посмажити стейк вдома: поради
Інгредієнти:
- 1/4 скл. оливкової олії
- 2 ст. л. лимонної цедри
- 3 ст. л. лимонного соку
- 4 зубчики дрібно нарізаного часнику
- 1 ст. л. суміші сухого орегано, розмарину та чебрецю
- 1/2 ч. л. паприки
- 1/4 ч. л. пластівців чилі (якщо подобається гостре)
- 1,5 кг курячих стегон або ніжок
- 1/2 кг картоплі, очищеної та нарізаної скибками
- 1 велика цибулина, нарізана кубиками
- 1 лимон, тонко нарізаний (як для чаю)
- Для декору – нарізана петрушка
- Сіль і перець за смаком
Більше на тему: Шашлик у гранатовому соку: рецепт покроково
Спосіб приготування:
- Нагрійте духовку до 200 градусів.
- Покладіть у форму для запікання пергамент.
- Змішайте оливкову олію, всі приправи і лимонний сік (крім нарізаного лимону).
- Змішайте у великій мисці курятину з сумішшю. Посоліть і поперчіть за смаком.
- Викладіть курятину шкіркою вгору разом з картоплею та цибулею у форму з пергаментом. Якщо залишилися суміш спецій, полийте зверху.
- Закрийте алюмінієвою фольгою та запікайте 40 хвилин.
- Відкрийте, обережно перемішайте, викладіть нарізаний лимон зверху і поставте без фольги ще на 25―30 хвилин у духовку.
- Дістаньте, дайте постояти 5―10 хвилин і перед подаванням посипте подрібненою петрушкою.
Смачного!
Більше на тему: Шашлик з курячої грудки з овочами: рецепт