X

Запечена курка: покроковий рецепт від Ектора Хіменеса-Браво

Запечена курка ― це не тільки смачна, а й поживна страва. Своїм улюбленим рецептом запеченої курки поділився суддя «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво. Покроковий рецепт приготування запеченої курки читайте в матеріалі.

Більше на тему: Як посмажити стейк вдома: поради

Інгредієнти:

  • 1/4 скл. оливкової олії
  • 2 ст. л. лимонної цедри
  • 3 ст. л. лимонного соку
  • 4 зубчики дрібно нарізаного часнику
  • 1 ст. л. суміші сухого орегано, розмарину та чебрецю
  • 1/2 ч. л. паприки
  • 1/4 ч. л. пластівців чилі (якщо подобається гостре)
  • 1,5 кг курячих стегон або ніжок
  • 1/2 кг картоплі, очищеної та нарізаної скибками
  • 1 велика цибулина, нарізана кубиками
  • 1 лимон, тонко нарізаний (як для чаю)
  • Для декору –  нарізана петрушка
  • Сіль і перець за смаком

Більше на тему: Шашлик у гранатовому соку: рецепт покроково

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте духовку до 200 градусів.
  2. Покладіть у форму для запікання пергамент.
  3. Змішайте оливкову олію, всі приправи і лимонний сік (крім нарізаного лимону).
  4. Змішайте у великій мисці курятину з сумішшю. Посоліть і поперчіть за смаком.
  5. Викладіть курятину шкіркою вгору разом з картоплею та цибулею у форму з пергаментом. Якщо залишилися суміш спецій, полийте зверху.
  6. Закрийте алюмінієвою фольгою та запікайте 40 хвилин.
  7. Відкрийте, обережно перемішайте, викладіть нарізаний лимон зверху і поставте без фольги ще на 25―30 хвилин у духовку.
  8. Дістаньте, дайте постояти 5―10 хвилин і перед подаванням посипте подрібненою петрушкою.

 Смачного! 

Більше на тему: Шашлик з курячої грудки з овочами: рецепт

Читайте нас також у Viber і Telegram СТБ

Категорії: Uncategorized