Переможець «МастерШеф»-9: інтерв’ю із Сергієм Денисовим
Володар титулу найкращого кулінара-аматора України розкрив секретний рецепт перемоги в «МастерШеф»-9. Сергій Денисов від початку зайняв лідерські позиції, але в середині сезону головний суперник ледь не відправив його додому. Хто ж це? Чому переможець асоціює себе зі «збірною солянкою»? Як мала виглядати ідеальна трійка суперфіналістів? Читайте в ексклюзивному інтерв’ю з переможцем «МастерШеф»-2019.

Сергію, тобі віриться, що ти – переможець 9 сезону «МастерШеф»?
З першого дня, ще з далекої сотки, я говорив про свою перемогу на кожному інтерв’ю і всім на майданчику. Я щоразу, коли їхав на чергове випробування, відчував, що це мій сезон, відчував силу, підтримку, енергію, яка мене бадьорила і несла до перемоги. Та й хіба це було не очевидно?! Хто головний на кухні? Звичайно, Сергій Денисов! Можна просто – Батумський (сміється. – Прим. ред.).
Як думаєш, чому тебе почали вважати сильним конкурентом вже з перших випробувань?
Думаю, мене вважали сильним конкурентом, тому що я таким є і в житті. Як багато хто помітив, я – хвалько, який з перших днів говорив, що виграє це шоу. Говорив, що мені немає рівних, і я не бачу в учасниках своїх суперників. Заперечувати не буду, ось такий вже я.
Але я не просто говорю і хизуюся, а реально доводжу ділом. Коли ми були на етапі сотки, багато хто ходив і кричав на кожному кутку, які вони круті, як багато вміють, базікали про всякі техніки і вживали зазубрені розумні слова. Ну, а я просто з першого конкурсу почав показувати, хто головний на кухні, проявляв лідерські риси, волю до перемоги і надавав впевненість іншим. У ситуаціях, коли багато хто не хотів брати на себе відповідальність або ж визнавати помилки, я – брав, визнавав, усвідомлював і виправляв.

З якими труднощами ти стикнувся на шляху до суперфіналу?
Складність на шляху до суперфіналу була одна – боротьба із самим собою, яка почалася в середині сезону. З таким ворогом я ще не стикався. Та й не було раніше ситуацій, після яких я впав би в депресію.
Після низки перемог, лідируючої позиції, пропозиції викупити авторські права на страву в якийсь момент я навіть не зрозумів як, але почав губитися. Все валилося з рук, ідей толком не було, і я почав потрапляти на битви чорних. Благо, вроджена якість активізуватися в стресових ситуаціях і діяти не давала мені піти. А поза конкурсом «чарівні пенделі» від товаришів тримали на плаву, поки не відкрилося друге дихання і я знову не почав іти за своїм кубком.
Який склад трійки суперфіналістів бачив саме ти? І чому?
Той склад суперфіналістів, який вийшов у результаті, для мене ідеальний. Я був упевнений в перемозі своєї команди у фінальному випробуванні. Коли судді дали мені право вибору, то в голові відразу почали з’являтися різні схеми і варіанти, кого ж вибрати капітаном суперників, кого взяти першого до себе в команду… На той момент від рішення другого капітана залежала доля трьох суперфіналістів, а це величезна відповідальність. Але, на щастя, все пройшло ідеально, як я і планував (сміється. – Прим. ред.).

Чому я хотів бачити в трійці Лілю і Лучкова? Так це ж очевидно! Ліля, як і я, відпрацювала сезон і була гідною цього. Лучков – аналогічно. Я не кажу, що інші не годилися, адже вони пройшли до останнього випробування. Але їхня головна проблема була в тому, що вони почали проявляти себе занадто пізно, і, можливо, їм не вистачило якоїсь впевненості.
Які емоції ти переживав ближче до суперфіналу?
За тиждень до фіналу я був настільки натхненний і впевнений у перемозі, як ніколи. Але хвилювання і думка про те, як важливо зробити правильний вибір, – не давали мені спокою.
Ближче до суперфіналу мене наповнювали змішані почуття. З одного боку, я був повністю впевнений у власних силах і перемозі. Але ось з іншого, не давала спокою і змушувала переживати моя вічна проблема – ризикованість, яка в той же час є і моїм порятунком.

Розкажи про створення концепції свого переможного меню. Довго думав над вибором?
Створення концепції – це найсильніша частина мене. Я щоразу намагаюся продумувати її повністю і грунтовно, від «А» до «Я», щоб легко читалася ідея і задумка. Так, наприклад, було з конкурсом, коли ми будували ресторан, і так само мало бути і на суперфіналі.
Ідея фінального меню мені прийшла в голову практично відразу, коли я пройшов у двадцятку. Над вибором я «пропітнів» кілька ночей перед суперфіналом. Мені хотілося зробити щось новеньке у виборі продуктів, щоб запам’ятатися і виділитися серед переможців минулих сезонів.
Я – «збірна солянка». Люблю змішувати і експериментувати з продуктами, тому і змішав українську і грузинську кухні. За основу я взяв грузинські популярні рецепти, адаптував їх українськими локальними продуктами і додав трохи сучасності.
Поділишся своїми планами на найближче майбутнє? Уже встиг поставити нові цілі?
Я прийшов з єдиною метою – перемогти і поїхати в Париж в Le Cordon Bleu. Зараз же, з досягненням першої, з’явилися нові. Тепер я хочу закінчити школу і далі розвиватися в кулінарному мистецтві. Забігаючи трохи наперед, відкрию секрет. У мене вже є запрошення в Париж і Барселону на стажування з можливістю залишитися працювати. Після «МастерШеф» і навчання для мене відкривається безмежний світ кулінарії!
Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ
Дивитися онлайн Мастер Шеф 9 сезон