Скільки за часом перетравлюється різна їжа?
Різна їжа перетравлюється по-різному. Якщо ви відчуваєте важкість у шлунку, маєте шкідливу звичку – переїдання, то, швидше за все, ваш шлунок не встигає справлятися з одними продуктами, як йому вже надходять інші. Щоб їжа приносила користь і давала організму енергію, потрібно стежити за цим.
Термін перетравлення продуктів:
- склянка води – потрапляє відразу в кишечник;
- соки та овочеві бульйони – 15-20 хвилин;
- салати, овочі і фрукти – 30-45 хвилин;
- риба, ріпа, яйця, морква – 1 година;
- свинина – близько 5-6 годин;
- молочні продукти – 2 години;
- курка – 3 години;
- баранина – 4 години.
Також існує три категорії змішування їжі:
- Продукти, які змішуються, мають однаковий час перетравлення. Вони не проходять термічну обробку і до них не додаються різні жири і цукор. Це можуть бути овочі і фрукти.
- Змішані продукти мають однаковий час перетравлення. До них додається масло, цукор і спеції. Час для засвоєння цих продуктів збільшується. Додавання додаткових інгредієнтів, які огортають їжу, викликає деяку порцію шлункової кислоти.
- Змішання продуктів, які мають різний час перетравлення, різну обробку і доповнені різними маслами і спеціями.
Якщо разом з’їсти, наприклад, свинину з сиром і хлібом, то вся ця їжа перебуватиме у шлунку протягом 6 годин, тобто весь той час, що необхідний для обробки свинини. Це проявляється як важкість і біль, і дуже швидко призводить до гастриту.
Більше побачите у відео: