Я соромлюсь свого тіла

Скільки за часом перетравлюється різна їжа?

Різна їжа перетравлюється по-різному. Якщо ви відчуваєте важкість у шлунку, маєте шкідливу звичку – переїдання, то, швидше за все, ваш шлунок не встигає справлятися з одними продуктами, як йому вже надходять інші. Щоб їжа приносила користь і давала організму енергію, потрібно стежити за цим.

Термін перетравлення продуктів:

  • склянка води – потрапляє відразу в кишечник;
  • соки та овочеві бульйони – 15-20 хвилин;
  • салати, овочі і фрукти – 30-45 хвилин;
  • риба, ріпа, яйця, морква – 1 година;
  • свинина – близько 5-6 годин;
  • молочні продукти – 2 години;
  • курка – 3 години;
  • баранина – 4 години.

Також існує три категорії змішування їжі:

  1. Продукти, які змішуються, мають однаковий час перетравлення. Вони не проходять термічну обробку і до них не додаються різні жири і цукор. Це можуть бути овочі і фрукти.
  2. Змішані продукти мають однаковий час перетравлення. До них додається масло, цукор і спеції. Час для засвоєння цих продуктів збільшується. Додавання додаткових інгредієнтів, які огортають їжу, викликає деяку порцію шлункової кислоти.
  3. Змішання продуктів, які мають різний час перетравлення, різну обробку і доповнені різними маслами і спеціями.

Якщо разом з’їсти, наприклад, свинину з сиром і хлібом, то вся ця їжа перебуватиме у шлунку протягом 6 годин, тобто весь той час, що необхідний для обробки свинини. Це проявляється як важкість і біль, і дуже швидко призводить до гастриту.

Більше побачите у відео:

Video: Сколько по времени переваривается разная пища?

Разная пища переваривается по-разному. Если вы чувствуете тяжесть в желудке, имеете вредную привычку – переедание, то, скорее всего, ваш желудок не успевает справляться с одними продуктами, как ему уже приходят вторые. Чтобы еда приносила пользу и давала организму энергию, нужно следить за этим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: