Перевіряємо кислотність шлунку
Кислотність шлунка – це характеристика концентрації кислоти у просвіті шлунка або у шлунковому соку. Нормальна кислотність забезпечує захист від попадання патогенних мікроорганізмів в травну систему. Якщо кислотність підвищена або понижена, це свідчить про збої в роботі організму і може викликати безліч захворювань з шлунково-кишковим трактом.
Щоб перевірити кислотність шлунка, необхідно випити 0,5 чайної ложки соди натщесерце. При нормальному стані органу у вас повинна з’явитися відрижка повітрям:
– якщо вона виникла одразу – у вас підвищена кислотність;
– якщо через 1-3 хвилини – кислотність нормальна;
– якщо вона відсутня – кислотність понижена.
Якщо кислотність підвищена, то слід відмовитися від кислих фруктових та овочевих соків, маринадів і квашень. Треба їсти більше м’яса, приготованого на пару, а також рибу, молочні продукти, тушковані овочі, яєчні білки, бульйони і каші.
Якщо кислотність понижена, потрібно пити відвари шипшини, кислі овочеві та ягідні соки. У раціоні повинні бути відсутніми смажені, жирні та гострі страви. Слід відмовитися від копченого м’яса і ковбас.