У 3 випуску на кухню проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком» завітає багатодітний батько, лідер гурту «Антитіла», військовий медик — Тарас Тополя. Разом із Євгеном вони покажуть українську кухню під іншим кутом. Яворівський пиріг і Херсонська юшка — страви, які входять до нематеріальної культурної спадщини України. І саме їх приготують у 3 випуску від 08.04.2023 о 10:10 на СТБ. Не пропустить.
«Цей продукт дуже корисний. Він розповсюджений в українській кухні. Наші мами готували цим продукти. На ньому дитина росте сильною і міцною. Хоча я, як і багато інших дітей, цей продукт у ранньому віці не любив. Але це… гречка! Я пропоную тобі приготувати щось цікаве. До речі, моє улюблене поєднання з гречкою — це кефір або кисле молоко», — розкаже Тарас.
Євген Клопотенко одразу запропонує готувати Яворівський пиріг. Проте не все так просто. Адже шефу доведеться добряче постаратися, аби здивувати співака. Тополя зізнається, що найбільше він не любить пиріжки з кашами!
«Ну що ж, тоді це справжній челлендж для мене», — прийме виклик Клопотенко.
Більше на тему: «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»: готуємо борщ з карасями та пастернак з курячими гомілками
Крім того, Євген розповість про Національний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини України. Ну і без інтерактивних пізнавальних конкурсів не обійдеться. Аби популяризувати українські продукти, Євген запропонує Тарасу визначити саме нашу картоплю з п’яти різновидів.
Не пропустіть 3 випуск проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком», у якому ведучий покаже, як готувати цікаві старовинні рецепти, якими надихались наші легендарні предки. Вмикайте СТБ вже цієї суботи, 8 квітня, о 10:10 і відкривайте разом такий багатий на смаки світ української гастрономії.
Більше на тему: «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»: готуємо грибну юшку та тертюхи у курячому бульйоні
Читайте нас також у Viber і Telegram СТБ