МастерШеф

Квіти цукіні: рецепт від Володимира Ярославського

Квіти цукіні смачна літня страва. Є безліч способів їх приготування. Своїм рецептом поділився суддя «МастерШеф» Володимир Ярославський. Як приготувати квіти цукіні? Покроковий рецепт приготування читайте в матеріалі.

Цветы цукини: рецепт

Більше на тему: Лляна олія – користь і шкода: поради від Володимира Ярославського

«Я так і не скажу відразу, звідки вся історія почалася. Але для мене квіти цукіні з’явилися в Італії. Там вони у продажу з весни до осені, найбільші гарбузові. Різних сортів і розмірів, їх використовують і як просто начинку для піци, як чипси в ресторанах і як окрему страву» розповів Володимир Ярославський.

Інгредієнти:

  • квіти цукіні 10 шт.
  • цибуля ріпчаста 50 г
  • масло вершкове 20 г
  • шпинат 250 г
  • рикота 250 г
  • пармезан 50 г

Приготування:

  1. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
  2. Обсмажуємо на вершковому маслі до злегка золотистого кольору. Додаємо порізаний крупно шпинат і злегка обсмажуємо.
  3. Додаємо сіль і чорний перець за смаком.
  4. Рикоту змішуємо з натертим у пудру пармезаном.
  5. Додаємо вже охолоджений шпинат і перемішуємо.
  6. Квіти цукіні очистити від маточок і тичинок всередині. Наповнюємо фаршем.
  7. Найзручніше це робити кондитерським мішком.
  8. Далі можна робити кляр і обсмажувати у фритюрі. Але мені подобається більше інший варіант квіти посипають сухарями і ще пармезаном, поливають оливковою олією і запікають при 220240 градусах приблизно 4 хвилини до рум’яності.

«Подають квіти з соусом. Ви можете зробити традиційний томатний. Або майонез з в’яленими томатами. Або ще поруч посипати трохи рататуєм як у мене на фото».

Переглянути цей допис в Instagram

Більше на тему: Холодний борщ: рецепт від Володимира Ярославського

Інгредієнти для традиційного томатного італійського соусу:

  • цибуля ріпчаста 100 г
  • оливкова олія ​​50 г
  • часник 30 г
  • чебрець і розмарин 10 г
  • базилік 25 г
  • томати у власному соку 1 кг

Приготування:

  1. На маслі обсмажуємо довільно нарізану цибулю.
  2. Додаємо часник і трави, потім томати (можна їх попередньо подрібнити блендером).
  3. І на повільному вогні тримаємо приблизно 1 годину. Це потрібно, щоб зникла особлива кислота і з’явилася солодкість. Не випаровуємо, а потрібно саме томити!
  4. Потім все перетираємо.

Смачного!

Більше на тему: Морквяний пиріг: рецепт від Володимира Ярославського

Джерело: фото взято з Instagram yaroslavskyi_vova

Читайте нас також у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: